хъркането

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Хъркането е ужасно явление, с което може би не всеки от нас се е сблъсквал, но тези, които са, със сигурност ще подкрепят това твърдение. И по-скоро не е ужасно за тези, които хъркат, а за тези, които са около тях и са принудени да ги търпят и слушат. То успешно нарушава съня на околните, а това е крайно нездравословно. Освен това, колкото и безвредно да изглежда, хъркането може да бъде сигнал за доста сериозен проблем и поради тази причина е важно да открием начин, по който да го сведем до минимум.Кардиолози биха тревога: Тези лекарства за кръвно са отровниЕвропейското дружество по кардиология (ESC) публикува резултати от изследване на препарати за лечени…Mar 18 2019skafeto.com

На първо място е важно да се установи кой е причинителят на хъркането. Възможно е, това да е алергия. Само по себе си това се проявява в случаите, когато въздухът, необходим за дишане, обикновено не преминава през носа или гърлото по време на сън. Поради алергии, дихателните пътища са много раздразнени и затова дишането става по-трудно.

Друг възможен дразнител е сухият въздух в стаята. В случаите, когато въздухът в спалнята е прекалено сух, напълнен с прах, лигавиците работят с ускорено темпо, за да ги филтрират и предотвратяват навлизането им в тялото. Това също прави дишането трудно и се появява хъркането.

Алкохолът, пушенето и наднорменото тегло също са фактори, които могат да повлияят върху появата на хъркането. Ето защо е от изкючителна важност да обръщаме голямо внимание на начина си на живот и да се вглеждаме в дейталите.

Здравословният начин на живот трябва да ни бъде приоритет, но и много останали неща са от значение, като например влажността на въздуха в спалнята, здравословното ни състояние и други неща, които биха могли да ни помогнат да се справим с ужасното хъркане.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Уникалната билка на Румяна Жечева, която спасява от коварна болестПенсионерката Румяна Жечева проявява изключителен интерес към народната медицина и често се интересу…Mar 15 2019skafeto.com