изследване Екзакта

Над 16 000 са вече ваксинираните срещу коронавирусната инфекция през последните няколко дни. Ето списък, за да изберете къде да направите своята имунизация.

СОФИЯ

В трите общински многопрофилни болници – Първа МБАЛ, Втора МБАЛ и Пета МБАЛ се извършва поставяне на имунизация срещу COVID-19 на желаещите граждани.

Гражданите трябва да носят лична карта. На място се извършва преглед, преди да бъде поставена имунизацията. Ваксините са на „Астра Зенека“ и се предоставят от Столичната РЗИ.

Създадена е организация в „Пирогов“ да бъдат ваксинирани възрастни хора на и над 65 години, както и лица с придружаващи хронични заболявания. Телефонът за желаещите да се запишат за ваксинация е 0 700 100 37.

В двора на УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ работи денонощен кабинет за ваксинации.

В София ваксини се поставят и в: УСБАЛ по Онкология ЕАД; Национален онкологичен медицински център ЕООД, МДЛ Цибалаб, ДКЦ Софиямед, Дженерали Закрила МДЦ ЕООД; САГБАЛ “Д-р Щерев”; МБАЛ “Света Богородица” ЕООД; МБАЛ за женско здраве “Надежда” ООД; МБАЛ “Светa София” ЕООД; УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов”; “Втора МБАЛ-София” ЕАД; МИ -МВР; МБАЛ “НКБ” ЕАД; АСК МБАЛ Токуда ЕАД; УМБАЛ “Александровска” ЕАД; ВМА София МБАЛ; ДКЦ ВИТА; УМБАЛ “Царица Йоанна- ИСУЛ” ЕАД; ПЕТА МБАЛ-СОФИЯ ЕАД; СБАЛТОСМ – “Проф. Д-р Димитър Шойлев” ЕАД; МЦ ГИНА – ЛЗ за СИМП ЕООД; МЦ РепрoБиоМед ООД; ДКЦ 12 София; МЦ Поликлиника България; МЦ-ЦИМА М-ЕООД; Имани МДЦИСМДП ЕООД; УМБАЛ “Св. Иван Рилски”.

Ваксини на „Астра Зенека“ за всички желаещи се поставят и във Военномедицинска академия в София.

В УМБАЛ „Александровска“ работи кабинет за ваксинация срещу Covid-19, който се намира във фургон на входа на болницата (откъм ул. „Пенчо Славейков“), преди бариерата. Всички, които искат да се ваксинират, могат да го направят от 08.30 ч. до 17.00 ч., включително и през почивните дни. Предварително записване не е необходимо. Ваксинирането се извършва с ваксината на AstraZeneca.

В УМБАЛ „Св. Анна“ – София АД работи пункт за ваксинация срещу COVID-19, съобщиха от лечебното заведение. Той се намира в Триажния център (в двора) на болницата и ще бъде на разположение на всички желаещи да се ваксинират граждани от 08:00 ч. до 17:00 ч., включително и през почивните дни.

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ има разкрит кабинет за поставяне на ваксини срещу COVID-19. Той се намира на двора на болницата, в специален фургон, където досега се правеха ПСР тестовете.

Всеки, който има желание да си постави ваксина, може да заповяда. Предварително записване не е необходимо. Ваксинирането е с ваксината на „Астра Зенека“. Очаква се в болницата да пристигнат тези дни и от останалите ваксини.

ПЛОВДИВ

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева съобщи, че от понеделник ще функционират 23 пункта на територията на областта.

За град Пловдив дежурни са 7 лечебни заведения, както и ваксинационният кабинет в РЗИ.

Кабинетът в Карлово ще поеме и потока от община Сопот, в Раковски – от Брезово, в Хисаря – от Калояново, в Стамболийски – от Перущица и Кричим, в Асеновград – от Лъки и Куклен, в Пловдив – от Марица, Родопи и Съединение, а в Първомай – и от Садово.

ВАРНА

Четири временни ваксинационни пункта работят във Варна за осъществяването на извънредната имунизация на всички желаещи да се ваксинират срещу Covid-19. Те се намират на територията на Регионалната здравна инспекция – 2 кабинета, в ДКЦ1 ”Света Клементина“ и кабинет в сградата на Многопрофилна болница за активно лечение – Варна в структурата на Военномедицинска академия.

Желаещите варненци да се ваксинират срещу Covid-19 в имунизациония кабинет на РЗИ-Варна, могат да се запишат на телефон: 0887713944.

РУСЕ

Желаещите да се ваксинират в РЗИ-Русе в почивните дни (събота и неделя) с ваксината на „Астра Зенека“ могат да се обадят за записване на телефон: 088 813 8142

БУРГАС

Ваксината на „Астра Зенека“ може да бъде получена всеки работен ден от 9:00 ч до 16:30 ч в имунизационния кабинет в сградата на РЗИ-Бургас на адрес: гр. Бургас, ул. Александровска 120, ет. 1, кабинет 1.

РЗИ-Бургас уведоми, че в имунизационния кабинет за ваксиниране срещу COVID-19 на инспекцията и в имунизационния кабинет към КОЦ-Бургас, разположен във вътрешния двор на бившата Трета поликлиника.

Всички лица над 18 годишна възраст, желаещи да се ваксинират, могат да посетят кабинета без предварително записване.

СТАРА ЗАГОРА

Ваксинирането в Стара Загора ще стартира на 23 февруари от 12 часа, съгласно изготвените списъци през седмицата. До момента са се записали 74 души. Ваксинацията ще се извърши в кабинет № 18 на Диагностично-консултативния блок (на етажа на Спешно отделение) на Университетска болница с ваксината на „Астра Зенека“.

Записване за имунизация се извършва предварително на телефон 042 698 502, всеки понеделник от 9:00 до 16:00 часа.

Бърз антигенен тест преди поставяне на ваксината може да бъде направен на всеки, който пожелае това. Документи, издадени от други лаборатории за антигенно изследване, ще се приемат за достоверни, ако същите бъдат представени от лицето, подлежащо на ваксиниране.

БЛАГОЕВГРАД

Работи имунизационният кабинет в сградата на РЗИ Благоевград. Въпреки че се имунизира по предварително изготвени графици, от Здравната инспекция казаха, че няма да върнат нито един желаещ, независимо от коя фаза на ваксинирането е.

От 21 февруари в сградата на поликлиниката в Благоевград има още един кабинет, където се извършва имунизиране.

ДОБРИЧ

РЗИ Добрич записва желаещи да се ваксинират срещу COVID-19. В момента имунизирането се извършва с ваксина “Астра-Зенека” и всички, които искат могат да се обадят на тел. 058 588 614, за да им бъде записан час.

“От следващата седмица и записалите се за ваксиниране при своя личен лекар ще могат да се ваксинират, с което се стартира мащабна кампания по имунизиране на населението” – добави д-р Ангелова.

ШУМЕН

РЗИ – Шумен извършва имунизации срещу COVID-19 на всички желаещи с ваксината на Астра Зенека в Имунизационния кабинет на ул. „Цар Калоян“№ 1 (до РУО Шумен).

Желаещите лица да носят документ за самоличност и при наличие на хронични заболявания – медицинска документация.

ХАСКОВО

Три са пунктовете в града. В Регионалната здравна инспекция, в МБАЛ- Хасково и в МБАЛ- Хигия. Ваксината е на AstraZeneca.

Необходима са поне 10 желаещи, за да бъде отворен един флакон от ваксината, който съдържа толкова дози, уточниха от здравната инспекция.

В Хасковска област има още 4 пункта на ваксиниране. Те са в „Медицински център Диамедикъл – 2013″ в Димитровград, в Свиленград – в Медицински център , в МБАЛ – Харманли, както и в Специализираната болница за продължително лечение и реабилитация в Любимец. Информация може да се получи на 0879 298 883 в РЗИ- Хасково.

СМОЛЯН

В имунизационния кабинет на РЗИ-Смолян се извършва ваксинация. Гражданите могат да се записват на телефони: стационарни, в работно време от понеделник до петък- 0301/ 5-89-30 и 0301/6-32-93 и мобилен – 0884 495765.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

В Регионалната здравна инспекция и в още два кабинета – в областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ и в общинската болница „Димитър Павлович“ в Свищов, се извършват ваксинации.

ВИДИН

Във Видин започва ваксинацията на хората над 65-годишна възраст и тези с хронични заболявания.

Пет пункта за ваксиниране са разкрити в областта. Те са в Регионалната здравна инспекция, болниците във Видин и Белоградчик и двата най-големи медицински центрове в областния град. При личните лекари има списъци с техни пациенти, които желаят да бъдат ваксинирани.

От днес и личните лекари започват ваксинация срещу Covid-19 на своите пациенти. Властите уверяват, че има достатъчно налични ваксини. Очаква се в процеса на масовата имунизация да се включат около 4300 общопрактикуващи лекари.

Виж още:Балтов: Ефектът на „зеления коридор“ е поразителен, 16 000 души са ваксинирани за два дниЗа почивните дни от петък следобед до неделя вечерта в „Пирогов“ са ваксинирани 1 950 пациенти с пре…Feb 22 2021skafeto.com

Проф. Момеков: Ваксините срещу К-19 се проучват върху огромен брой хораПроучването на последните ваксини за коронавирус е направено върху огромен брой хора. Има някои неиз…Feb 21 2021skafeto.com

 

loading...