нигерийски щам

Един от създателите на приложението COVID Symptom Study, ученият Тим Спектор, посочи два редки симптома на коронавирус, на които трябва да се обърне внимание.
Сред специфичните симптоми на коронавируса, Спектор посочи рани в устата и „спънат език“. Този симптом се проявява под формата на светли петна по езика.

Симптомите не са опасни и изчезват след няколко дни. Но при пандемия трябва да бъдете внимателни, тъй като това може да сигнализира за коронавирусна инфекция.

Специалистът отбеляза, че около 20% от заразените не изпитват често срещаните „класически“ симптоми на COVID-19, докато често имат по-редки прояви на заболяването, като кожен обрив, пише Express, цитиран от „Дарик“.

Пандемията от коронавирус е обхванала почти целия свят. Общо са открити почти 91 милиона случая на нова инфекция, около два милиона души са починали. Повечето от заразените и жертвите са в САЩ, Индия и Бразилия.

Виж още:Проф. Кантарджиев с ново тълкуване на симптома „липса на обоняние“Загубата на обоняние е прогноза за леко минаване през новия коронавирус. Това заяви пред Фокус дирек…Jan 4 2021skafeto.com

Доктори разгадаха защо някои карат Ковид без симптоми, а други умиратЗагадката защо някои карат Ковид почти без да разберат, т.е. без никакви симптоми, а други умират е …Dec 17 2020skafeto.com

4 признака, че сте прекарали К-19 безсимптомноСега Ковид-19 е най-честата диагноза в цял свят. Все повече хора прекарват болестта, а някои за жало…Nov 24 2020skafeto.com

 

loading...