https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Хората могат да намалят риска от високо кръвно налягане като предприемат известни промени в начина си на живот или хранене. Една от промените, предложена от испански специалисти, е за готвене да се използва зехтин, съобщава „Дейли експрес“, цитиран от „Дарик”. Според експертите маслиновото олио е сред най-добрите готварски мазнини и не само може да допринесе за предпазване от високо кръвно налягане, но и да подобри общото здраве.
Благоприятният ефект на зехтина се дължи на съдържащите се в него полифеноли – група антиоксиданти с многобройни здравословни ползи. Въпросните вещества понижават оксидативния стрес, подобряват функциите на кръвоносните съдове и дори действат съдоразширяващо.Свинската мас – по-полезна за здравето от зехтина и олиото? Бавно, но славно този уникален продукт се завръщаКакви са ползите от зехтина? Много са, и никак не са за пренебрегване, но все пак…
Все пак, този евт…
Dec 13 2018skafeto.com

За целите на изследването специалистите са сравнили ефектите върху кръвното налягане от две четиримесечни диети, едната от които богата на зехтин и съответно на полифеноли, а другата – бедна.
Резултатите са показали, че изобилната консумация на зехтин се свързва с понижение в систоличното и диастоличното кръвно налягане, като ефектът е по-ясно изразен при жените.
Зехтинът също така притежава противопъзпалителни свойства и може да помогне за понижаването на риска от диабет тип 2, артрит и дори от някои видове рак, твърдят експерти по хранене.Един приятел грък ми разкри как да разпознавам истинския зехтин и вече не допускам грешки, ето какво трябва да пише на етикетаЗа жалост много често в магазините, дори и в големите хранителни вериги, ни предлагат зехтин, който …Oct 17 2017skafeto.com


loading...