старческо оглупяване

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Колкото повече напредват годините ни, толкова повече промени настъпват в тялото ни. Това е нормален процес, с който повечето хора просто се примиряват. Поява се болка, по-трудно придвижване, повече слабост, дори старческо оглупяване. Оказва се обаче, че можем да намалим действието на някои от тези възрастови промени, при това съвсем лесно.

Учени от щата Мейн в САЩ и от Университета в Южна Австралия потвърждават, че средиземноморската диета позволява да се овладее и потисне понижаването на интелектуалните способности, възникващи с възрастта, предават от zdrave.to. В изследване, което е започнало още през далечната 1974 г., били анализирани данните на 3400 души за откриване на връзка между следването на средиземноморската диета и когнитивните функции на възрастните хора, живеещи на територията на САЩ.

В повечето предишни изследвания, демонстриращи ползата от тази диета, участвали доброволци от Средиземноморието, затова получените изводи от тези изследвания са нееднозначни. Резултатите от новата разработка показали, че тези, които са употребявали продукти, като зехтин, зеленчуци, плодове, бобови, пълнозърнести храни и червено вино, са показали леко или умерено понижаване на когнитивните функции.

В това ново изследване, освен всичко друго, са се оценявали и пространственото мислене, паметта, вниманието и други показатели в продължение на петгодишен период. Изследването било обсервационно, затова не може да се говори за еднозначна причинно-следствена връзка. В същото време обаче учените подчертават, че получените данни с голяма вероятност показват ползата от средиземноморската диета като метод за профилактика на старческо слабоумие. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Учените откриха каква диета ни защитава от грипДиета ни защитава от грип? На пръв поглед, това звучи невероятно. Истината е обаче, че храненето ни …Nov 27 2019skafeto.comИзненада: Кристиан Костов мина на драстична диетаКристиан Костов мина на драстична диета. Тази новина меко казано шокира феновете му, поради простата…Oct 29 2019skafeto.com


loading...