https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Има много техники и тактики за самолечение. Повечето от тях започват с формиране на увереност за бързо възстановяване в ума и преминават през въздействие върху тялото с пръсти, длани и ръце.

Никой лекар и лекарство няма да ви помогнат, ако вашите вътрешни механизми за самолечение не работят. За да стартирате своя вътрешен комплект за първа помощ, трябва да въздействате върху тялото по правилния начин. Ясно е, че е задължително да се храните здравословно, да се справяте със стреса и да правите редовно упражнения и дълги разходки. Но за Източната медицина ключов способ за поддържане на доброто здраве и спокойствие на душата е масажът.

Добрата техника за самомасаж се формира в процеса на многогодишна практика.Гуруто на дълголетието Иван Гарабитов: Масажирайте сами ушите си, така ще помогнете на цялото си тялоПолезна информация за това как да си помогнем сами, да се държим в добра кондиция и настроение, а съ…Apr 18 2018skafeto.com

Самостоятелният масаж с тояжка е един от начините за стартиране на механизма за самолечение. Тази техника е особено подходяща за онези, чието време е ограничено. Всичко, от което се нуждаете е гладка тояжка с дължина 70-90 см и диаметър 2-3 см. Може да си поръчате да ви я направят, или да си закупите гимнастическа пръчка. Не е задължително да е дървена, но е препоръчително.
Сега ще ви покажем как да направите този масаж правилно. Ефектът само след няколко сесии ще ви зарадва!

Самостоятелен масаж у дома
САМОСТОЯТЕЛЕН МАСАЖ НА ГРЪБНАЧНИЯ СТЪЛБ
1. Сложете пръчката зад главата си и я разположете на дясната страна на врата. Поставете дясната ръка върху пръчката, а лявата до врата.
2. Лявата ръка в същото време притиска пръчката, а дясната ръка разклаща пръчката нагоре и надолу перпендикулярно на врата (като махало на часовник).
3. След това преместете пръчката 1,5-2 сантиметра нагоре към задната част на главата. Масажирайте тази зона по същия начин. В резултат на това се масажира цялата дясна повърхност на шията.
4. Направете същото и от лявата страна. Можете разтривате врата с пръчката, но преди да го направите, нанесете масло върху кожата, за да избегнете раздразнението. Обикновено масажа на шията отнема около 3 минути. Правете го редовно всеки ден сутрин, а още по-добре вечер. Този вид самомасаж добре повлиява върху умората и болката при остеохондроза. Сега да пристъпим към следващите зони.

САМОСТОЯТЕЛНО МАСАЖИРАНЕ НА ГЪРБА И БЕДРАТА
1. Поставете гимнастическата пръчка зад гърба си и интензивно разтривайте лумбалната част вляво и отдясно на гръбнака. Но не и самия гръбнак! Управлявайте пръчката с ръце. Масажът на тези области трябва да ви отнеме около 4 минути.
2. Този вид масаж е особено ефективен при болки в гърба. Движете тояжката отгоре надолу. Извършвайте действието, докато почувствате болка със средна сила. Всяка страна трябва да се масажира около минута, минута и половина.
3. Сега слезте към задните части: поставете пръчката под бедрата и я раздвижете надолу и нагоре. Плъзнете тояжката по задната част на дясното бедро, а след това на лявото. Постепенно започнете да слизате към прасците.
Предната част на краката се масажира по същия начин. Може да извършвате масажа на краката в седнало положение, първоначално. След няколко сесии ще овладеете самомасажа с гимнастическа пръчка и от право положение. Правете масажа на седалището и краката за не повече от 4-5 минути.

4. За да фиксирате ефекта, търкайте с пръчката върху коремната кухина в посока отгоре надолу за една минута.
Самомасажът с пръчка само изглежда сложен! В своята същност той не просто е полезен, но и много приятен!
Описаните техники могат да бъдат модифицирани и подобрени по време на изпълнението. Правете масаж с пръчка всеки ден, за да се почувствате по-весели и по-малко болни. Топлината и лекото зачервяване на кожата след масажа ще ви дадат едно приятно усещане за добре свършена работа.
Изгледайте внимателно видеото, в което много добре са показани описаните дотук упражнения и тактики за самомасаж с гимнастическа пръчка.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Източник lekuva.net

С този лесен масаж гоним за минути хремата. Просто трябва да натиснете тези 4 зониХремата и настинките са чест наш спътник през студените месеци на годината. Вместо да се тъпчем с ко…Dec 23 2016skafeto.com