5 съвета за всеки ден и дълъг живот

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Вечната младост не е постижима, но мечтата да сме здрави, да доживеем преклонна възраст и да се радваме на внуци и правнуци е характерна за повечето хора.

Факт е, че за това влияят много фактори, като сред основните са гените и наследствеността. Много важно обаче е също така какво правим в ежедневието си, как се разтоварваме от стреса, грижите и проблемите, които ни връхлитат било на работното място, било в семейството.

В това са категорични лекари, които формулираха няколко практични съвета за всеки ден и дълъг живот. По думите им, цитирани от womenjournal.mirtesen.ru, спазването им ще ни позволи да се наслаждаваме на дълги и спокойни старини.

Ето и самите правила, чието прилагане ще държи далеч заболявания като деменцията, инфаркта и язвата.

1. Всеки ден правете нещо необичайно – пишете с другата ръка, слушайте песни, които не са сред любимите ви или започнете да учите абсолютно непознат чужд език.

2. Увеличете приема на червени зеленчуци и плодове. Можете да наблегнете на сладките червени чушки заради изобилието от витамин С. Отличен избор са също така червеното цвекло и прясно изцеден сок от нар.

3. Движете се всеки ден. Движението може да бъде както кросче в парка, така и приятна разходка сред природата или просто каране на колело. Лекарите са категорични, че това намалява риска от сърдечно-съдови заболявания с между 25 и 30 на сто.

4. Яжте много банани. Този вкусен плод е изключително полезен и спомага за намаляването на артериалното налягане. Съдържащият се в него калий е безценен помощник за неутрализирането на излишните количества сол, които приемаме с храната.

5. Пийте чай. Заради голямото количество антиоксиданти, той действа много благотворно на кръвоносните съдове и ги укрепва. Освен това чаят засилва имунната ни система и понижава бързо последствията от стреса.
Ваня Костова разкри чудната си диета: Стопих се и се почувствах нова само за седмица, препоръчвам я и на приятелките сиГласът на Ваня Костова е любим на не едно и две български поколения. За съжаление обществото ни е та…Sep 22 2017skafeto.com