катаракта

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Зрението е едно от основните ни сетива. Без него не само ставаме твърде уязвими, но и трябва да се пригодим към съвсем нов начин на живот, който да бъде съобразен с нарушеното ни зрение. Едно от най-разпространените заболявания на очите е всеки вид катаракта, който значително уврежда очите ни.

Наскоро американски учени споделиха страхотната новина: бяха създадени капки, които ще ви позволят да не се подлагате на операция за замяна на замъглена леща при катаракта, предават от zdrave.to. Всяка година в света се извършват около 10 милиона такива операции. Операцията е скъпа, не всеки има финансовата възможност да я направи. Случва се и, че по медицински причини операцията изобщо не е вариант! Капките ще бъдат много по-достъпни, а срокът им на годност е 5-7 години.

Превенция на катаракта
Капките, които лекуват катаракта без операция, съдържат ланостерол – вещество, което може да разтвори протеиновите съединения в лещата. Ланостеролът присъства в очите на здрав човек, но с течение на времето неговото количество намалява, увеличавайки шансовете да се развие заболяване.

Катарактата е заболяване, свързано с възрастта, особено за тези над 60. Въпреки това са известни случаи на ранна катаракта. Обърнете внимание на тези симптоми: ако забележите такива промени във вашето зрение, не забравяйте да посетите лекар!

ПРИЗНАЦИ НА КАТАРАКТА
Повишена или намалена фоточувствителност. Изглежда, че всичко наоколо е станало по-тъмно, болезнено е да се гледа на ярка светлина. Контурите на обектите губят своята яснота. Зеницата променя цвета си, може да стане сивкава или жълтеникава. Развитието на късогледство при младите хора и обратно – подобрено зрение с възрастта при тези, които виждат слабо до 50 години.

Ако чувствате, че зрението ви е започнало да се влошава и имате затруднения с четенето и други неща, които са обичайни за очите, не забравяйте да се консултирате с вашия лекар! В крайна сметка, ако болестта бъде открита навреме, шансовете да предприемете действия и да не ослепеете ще се увеличат. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!С този тест можете да определите „лошите петна“ във вашето зрениеПериферното зрение на всеки е развито в различна степен. С този невероятен тест можете да определите…Jul 2 2019skafeto.comСамо 3 супени лъжици на ден ще подобрят зрението и ще ви предпазят от катаркта и глаукомаПроблемите със зрението засягат не само стари хора. От влошено зрение се оплакват все по-млади хора.…Jan 4 2019skafeto.com