черен чесън

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Сигурно вече сте чували за ферментиралия черен чесън. Технологията на ферментация на различни продукти идва от Азия, но вече е доста модерна и в класическия Западен свят – Европа и Америка. Благодарение на нея зеленчуци, билки, корени стават по-полезни и могат да се усвояват от организма по-лесно. Самият черен чесън има текстура, която наподобява на желе. Топи се в устата и няма типичният остър и за някои неприятен дъх.

Черният цвят се дължи на специален едномесечен процес, при който обвивката остава същата, но скилидките омекват и сменят цвета си. Благодарение на ферментацията чесън увеличава няколко пъти антиоксидантните си свойства, като сама нарастването на фруктоза е седем пъти.

Хранителната му енергия е десет пъти по-голяма от тази на пресния чесън. Богат е на натрий, калий, магнезий, калций, желязо, цинк, както и на витамин В1.Това е новата, изключително полезна, вкусна и евтина суперхранаСлед като прочетете тази информация сме уверени, че ще включите лещата твърдо в менюто си! Така какт…Apr 11 2017skafeto.com

Здравословните ползи от ферментиралия черен чесън са много

Той се ползва при проблеми със сърдечно-съдовата система и стомашно-чревния тракт, онкологични процеси, атеросклероза на кръвоносните съдове, нестабилно кръвно налягане, възпалителни процеси и простудни заболявания. Черният чесън подобрява функцията на бъбреците и предпазва от заболявания на черния дроб. Препоръчва се при свръх тегло, както и при безсъние.

Полезен е за кръвообращението, пречиства кръвта и предпазва стените на кръвоносните съдове от холестеролни плаки. 1-2 скилидки дневно са достатъчни за укрепване на имунната система. Те могат да се приемат директно или да се използват в различни кулинарни рецепти. Може да си го приготвите и в домашни условия, но разходът на електрическа енергия ще е чудовищен.

Нужно е добре да подберете цели главички, които да не са наранени, да ги напръскате с вода, да ги поставите в стъклен огнеупорен съд с херметическо затваряне с върха нагоре, да затворите съда (херметическо затваряне) и да го държите на 60-70 градуса 30 дни. Естествено, вече може да си купите ферментирал чесън и в различни специализирани магазин.