Снимка: Juan Mendez on Pexels

Старостта е неизбежна, но това, което можем да направим, е да се надяваме, че няма да имаме тежка старост, а всичко ще бъде леко и приятно. Разбира се, това зависи от най-различни обстоятелства и предпоставки, но днес ще ви представим 3 сигурни признака, че няма да ви е леко.

Започваме да мислим за старостта за първи път, едва надхвърляйки 20 години, пишат от zdrave.to. Въпреки това, след няколко десетилетия, повечето хора вече започват да усещат самите „симптоми“ на приближаващата „сива коса и бръчки“. Както Рамблер разбра, вече в средна възраст човек може да забележи признаци, които ясно да сочат, че ще има трудна старост.

Задух
Ако вече на 40 години се страхувате от стълби и не можете сами да се изкачите три етажа, трябва да помислите как ще го направите след 1-2 десетилетия. Когато сърцето ви бие яростно на седмата стъпка и нямате енергия да дишате нормално, става ясно, че тялото изобщо не е готово дори за малки физически натоварвания. Експертите препоръчват да включвате поне 30 минути леки упражнения на ден в графика си и ще почувствате забележимо облекчение. И, разбира се, ще облекчите състоянието си в напреднала възраст.

Холестеролна чума
Злоупотребата с мазни и пържени храни, нездравословна храна, тютюнопушене, липса на физическа активност води до повишаване нивото на „лошия“ холестерол, което причинява развитието на атеросклероза. Това означава, че кръвоносните съдове са запушени, артериите, водещи към мозъка и артериите на долните крайници, са засегнати. Всичко това води до коронарна болест на сърцето, куцота, инфаркти и инсулти. Лекарите препоръчват да проверите показателите си след 25 години и в случай на повишени нива на „лошия“ холестерол да предприемете действия.

Разсеяност и забрава
Много млади хора са невнимателни и разсеяни, а някои вече в средна възраст усещат проблеми с паметта. Лошата краткосрочна памет може да е симптом на човек, развиващ деменция в напреднала възраст. Постоянната болка в гърба предполага, че явно има някакъв проблем. И това може да бъде обикновена остеохондроза и междуребрена херния. Навременно разкритата херния се лекува дори без хирургическа намеса.Как възрастта се отразява на сексуалния ни животНа всички ни е ясно, че с напредването на годините, начинът ни на живот търпи своите изменения. Това…Oct 9 2019skafeto.com


loading...