https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Диабетът е коварна болест на съвременната епоха, за която до голяма степен е виновно неправилното хранене. Най-лошото е, че когато човек се разболее, той не може да бъде излекуван, пише zdrave.to. Така цял живот трябва да държи болестта под контрол.Внимание: Черният ви дроб е пълен с токсини, ако имате тези симптомиТоксините в черния дроб водят до много неприятни последствия. Черният дроб играе огромна роля в подд…Mar 5 2019skafeto.com

Но вместо да се стига го там, по-добре е да разпознаем навреме признаците на преддиабетно състояние – състоянието на повишени нива на глюкоза, което все още не може да се нарече диабет и което се развива постепенно в продължение на 10 и повече години.

На този етап от заболяването захарта може да се държи под контрол чрез промяна на начина на хранене, но е от решаващо значение да се разпознае навреме преддиабетния стадий, което често не е лесно, защото симптомите са скрити и дори цялостно ги няма.

Болестта често е наричана „мълчалив убиец“, тъй като няма очевидни симптоми. В същото време обаче има признаци, които могат да ви помогнат да се разпознае проблемът. Това са следните сигнали:
1. Приспива ви се след хранене – нормално е след тежка и мазна храна да ни се приспи, но ако забележите, че това се случва често или редовно, няма да е зле да отидете на лекар и да започнете да измервате нивата на кръвната си захар.

2. Желание за сладкиши и други въглехидрати може да е просто навик, но и признак на потенциално развитие на диабет.
3. Увеличаване на теглото и по-трудно отслабване – затлъстяването е рисков фактор за диабета, така че може да се каже, че всички хора с излишни килограми са в преддиабет. Намаляването на теглото чрез правилно хранене и физическата активност са много важна стъпка в превенцията на диабета.
4. Мастните отлагания около талията – напълняването е опасно при всички случаи, но ако получите напълняване точно в областта около кръста, има повишен риск от сърдечно-съдови заболявания и диабет.

5. Повишено кръвно налягане – ако в допълнение към затлъстяването имате повишен холестерол, триглицериди и кръвно налягане, има голяма вероятност да страдате от диабет. Правилната диета е решение на тези проблеми, така че не забравяйте да се консултирате с диетолог.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!7 ранни симптоми, които подсказват тежка болестЧовешкото тяло е направено така, че да ни изпраща сигнали, за да ни уведоми, че нещо не е наред. За …Jul 8 2018skafeto.com