https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Всекидневните душове са изключително важна част от личната ни хигиена. В летния сезон дори се препоръчва да се вземат по няколко душа на ден. Но дори и да го правите, колкото и да се миете, има една част от тялото, която се счита за най-мръсната и запазва нечистотията дори и след душ. Точно заради това трябва да обърнете специално внимание на тази част. Става дума за пъпа.

Много често именно той е най-пренебрегваната част от тялото. Заради формата си в него много бързо и лесно се събират пот, мъх от дрехите, мъртви клетки от кожата, лосион, сапун. Всъщност пъпът спокойно може да бъде оприличен на едно легло за бактерии. Мястото е идеално за развитието на микроорганизми и може да стане причина за здравословни проблеми – от неприятни миризми до сериозни инфекции.Този трик го знам от мама! Пръскам леглото с този разтвор, всеки път оставам смаяна от резултатаВ абсолютно всеки дом може да се намери шишенце спирт. Пък ако се случи такова чудо да няма – аптека…Aug 8 2017skafeto.com

Изследванията показват, че в прибран пъп (в неговите гънки и разрези) могат да се съберат до 67 различни видове бактерии, независимо от душовете. Ако искате да поддържате тази част от тялото по правилния начин, използвайте прост трик с клечки за уши.

Как правилно да измиете пъпа?

Преди душ, поставете клечката за уши в медицински спирт и с него обстойно почистете всяка част от пъпа. По време на душ, с нова клечка с памук нанесете малко душ гел в пъпа. След това, добре измийте с хладка вода и подсушете с памучна кърпа.

При изпъкнал пъп: навлажнете върха на памучна кърпа и върху него нанесете душ гел. Измийте пъпа и след това изплакнете с хладка вода и подсушете с кърпа.Хунзи – племето, за което болестите са непознати, живеят между 100 и 120 години, а жените раждат и на 65 години! (снимки)Преди 30-ина години пред изумените погледи на служителите от емиграционната служба на летището Хийтр…Jul 13 2017skafeto.com