Този крем за лице промени представите ми за българската козметика

На 50 години съм и като повечето жени не ми е безразлично как изглеждам. През годините полагах грижи за кожата на лицето си с различни козметични продукти, но винаги избягвах българските. В съзнанието ми се беше запечатало едно впечатление от някакъв български крем за лице, че той не се абсорбира от кожата и тя лъщи. Направих генерален извод, че българската козметика не е качествена и няма да я използвам повече.
Това се промени, когато за 8-ми март получих подаръчен комплект от кремове за лице от серията „LB Microbiota care” на българската фирма „Phytocode”. Той съдържаше крем за зряла кожа, серум за сияйна кожа и околоочен гел. Както досега, погледнах скептично на евентуалните им качества. Преди да се реша да ги използвам, си направих труда да задам няколко въпроса на създателите Юлия Тошева и Маргарита Нешева:

Каква е вашата козметика?

Ю.Т. – Изчистена, балансирана, натурална, със сертифицирани биоразградими съставки – водещи –работещи, високотехнологични и подкрепящи натурални, съобразени с нуждите за създаване на условия за здрава кожа. Козметиката ни е творческа и автентична.
М.Н. – Натурална, но и Ефективна. Козметика Phytocode не е просто сбор от масла и екстракти. Целта ни е да се постигнат ефикасни резултати с нова генерация от натурални козметични продукти. Здравето на кожата за нас е основен приоритет, затова в нашите рецепти използваме най-новите и ефективни съставки, разработени на основата на сериозно изучаване на естествените природни процеси и механизми. Тези изследвания позволяват да се открият основни вещества, които влияят на клетъчните процеси в кожата и определят състоянието на нейното здраве.

Вие сте малка независима фирма със собствен стил – какво разбиране стои в основата му?

Ю.Т. – В козметиката, която създаваме, се отразява житейската ни философия. В работата ни прозират истински важните за нас неща. Ценност е да сме здрави, професионалисти, да творим, да се учим, да сме отговорни, честни, адаптивни. Автентични сме.
М.Н. – Стремим се към промяна на парадигмата в грижа за кожата и еволюция в начина на мислене. За нас истинската иновация идва от нов подход към грижата за кожата, която включва нови критерии, концепции, начин на мислене и фокус върху здравето, дълголетието и по-добър живот.

Да поговорим за новата серия LB Microbiota care, с грижа за кожната микрофлора- какво ви провокира да изберете точно тази нова област?

Ю.Т. – Защото здравето е от първостепенна важност, защото да си здрав е красиво! Интересът ни към темата е отдавнашен. Интересува ни новият поглед и подход към ценните за здравето неща. От 2014 г. регистрирахме полезен модел с академик Балтаджиева за козметично средство с български лиофилизат на млечнокисел концентрат за нормализиране на кожната микрофлора. В световен мащаб изследванията на микрофлората набират скорост и през 2018 год. това ще е най-обсъжданата тема в грижата за кожата. Френската фирма Кодиф разработи, а ние първи внедрихме в нашата серия пребиотичната съставка Аctibiome. Искаме да бъдем максимално полезни и да дадем на нашите клиенти най-доброто от себе си и новите научни достижения в козметологията.

Кои са Юлия и Маргарита – двете лица на Phytocode?

Ю.Т. – Ние сме чаровен, интересен, в творчески разцвет тандем от козметолог, автор на разработки за водещи български козметични производители, и маркетинг специалист с богат опит в областта на продажбите и износа. Приятелки сме от студентските години. Зад нас има повече от 30 години професионален опит. Продължаваме да се учим и развиваме с желание.

Как виждате жената, ползваща продуктите на Фитокод? Какво е вашето послание към нея?

Ю.Т. – Това е жената-творец. Жената, която сама твори живота си, инвестира дългосрочно в умствения и физическия си потенциал, която го развива, съхранява и цени, защото има силата и мъдростта да разпознава важните неща. Жената, за която здравето е висша ценност!
Посланието е да има реалистични очаквания, да й пука за себе си и истински значимото в живота!
М.Н. – Козметика Phytocode е предназначена за потребители, които уважават себе си и са уверени, че избирайки натурални, качествени и ефективни продукти те ще допринесат за здравето им и доброто им самочувствие. Биологичният процес на стареене не може да бъде спрян, но може да се забави с правилна грижа за кожата, защото Красотата е в Здравата кожа.

В каква насока ще се развива Phytocode занапред?

Ю.Т. -Посоката категорично е една – постоянно усъвършенстване в изкуството на грижата за здрава и красива кожа.

Този крем за лице промени представите ми за българската козметика

Новата серия козметични продукти на „Phytocode” е с фокус грижа за кожната микробиота или казано по друг начин – ЗДРАВЕТО НА КОЖАТА.
Основната съставка в новата серия „LB Microbiota care” на „Phytocode” е Actibiome®. Това е пребиотична съставка, съдържаща екстракти от кафяво и зелено микроводорасло и морска вода. Това е комбинация от компоненти, целящи да внесат разнообразни хранителни вещества, за да осигурят биологичното разнообразие и хомеостазата на кожната микрофлора. Съставката допринася за намаляване на зачервяванията и кожните несъвършенства и изравнява тена на кожата.
В серията продукти е добавен Фермент от българско кисело мляко, съдържащ биологичноактивни вещества, които създават неблагоприятна среда за патогенни микроорганизми.
Продуктите от новата серия съдържат- Brightenyl – активна съставка от ново поколение, с която се постига изсветляване на пигментни петна и изравняване на тена; Циклопептиди  , които подтискат действието на ензимите, разрушаващи колагена и еластин, Антиоксиданти  , които защитават кожата от вредното влияние на околната среда – мръсния въздух, цигарения дим, както и Растителни масла от Моринга, Жожоба, Сусам и Илипе и Екстракт цветовете на Конски кестен.

Този крем за лице промени представите ми за българската козметика
Цялата серия съдържа: Нежен измиващ гел за лице; Почистващ и овлажняваш лосион; Хидратиращ крем за младежко излъчване, за суха и нормална кожа; Възстановяващ крем с подмладяващ ефект, за зряла кожа; Гел за околоочен контур; Серум за сияйна кожа.
Ползвам козметиката вече един месец и се убедих, че тя не само не отстъпва по качества на скъпите чуждестранни продукти, но има и много предимства. Консистенцията е изключително лека, почти течна, и бързо се абсорбира от кожата в дълбочина, изглажда ми тена и създава усещане за свежест и мекота.

Снимки: „Фитокод