точков масаж

Внезапно се появява тъпа болка в областта на сърцето? Не я отминавайте просто така, защото тя може да премине в остра и да се разпространи по лявата ви ръка, чак до челюстта. И в двата случая би ви помогнал точков масаж на лицето или т.нар. акупресура. Няколко думи за теорията на този вид масаж. Основава се на философията на китайската медицина и акупунктура.

Същността й е в следното: физическото, психическото и емоционално здраве на човека зависи от енергийния баланс, осъществяващ се в т.нар. „енергийни канали. Всеки от тях е свързан с функцията на даден орган или физиологична система, но тук ще спрем вниманието ви върху сърдечно-съдовата система. Въпреки че върху лицевата част на главата са разположени цели 14 точки, то нас ни интересуват само 3 от тях, под които тече енергийният поток на сърдечно-съдовата система.

Как да намерим местата за точков масаж

По височината на лицето от горе надолу, тези точки ще намерите лесно, съответно на следните места: №3 – върха на носа; №1 – под носа и над горната устна, коята точка в същност, обединява в случая две точки – близнаци, всяка под съответната ноздра (№1’ и №1”); и №2 – в падинката между долната устна и брадичката.

Места за точков масаж при болка в сърцето! Как да спасите живота си?

А как следва да извършвате точковият масаж? Просто притиснете точката за няколко секунди, бройте до 5 и отпуснете. Това повтаряте периодически няколко пъти, докато неприятните симптоми в гърдите не изчезнат. Освен върху лицето, има и други точки по тялото, които може успешно да масажирате. Една от тях ще намерите лесно, разположена отстрани на нокътя на безимения пръст, малко под неговата средна линия, по-близко до основата му (точката е означена със син цвят на втората рисунка).

Друга лесно за намиране точка е върху нокътя на палеца – върху нея въздействате чрез кратък, но интензивен натиск, а може и да убодете не надълбоко мястото с върха на скалпел или нож, или с игла (може и да е карфица или безопасна игла). При горните два случая действате с противоположната ръка (може да ви помогне и някой сведующ, ако не се справяте). В допълнение, разтривате дланите си една в друга, за да ги затоплите. Все пак, ако болката продължава да нараства и да се разпростира в лявата половина на тялото, то ще се наложи да потърсите спешно медицинска помощ! Дано това не ви се случи!Билката, която струва само 1,50 лв., а бори изцяло лошия холестерол и прави сърцето здраво!Доктор Атанас Михайлов не веднъж е бил полезен на хората със знанията си в областта на природната ме…Jun 25 2017skafeto.com

Точката, която ще ви представим, може да се намери лесно, така че опитайте веднъж и щом почувствате облекчение, никога няма да забравите за нея.
Точката е разположена почти в средата на нокътя, близо до основата на безименния пръст. При правилно натискане върху нея, ще почувствате лека болка, а ако не сте попаднали на правилната точка, ще разберете, защото просто ще почувствате натиск върху целия нокът пише mall359.com.

Когато почувствате леко убождане, ще трябва да натиснете точката и да я задържите за няколко секунди. Отпуснете и притиснете отново, повторете 5-10 пъти или докато не се почувствате по-добре. Облекчението идва веднага, щом почувствате как сърцето се „отпуска“. Дишането става по-леко, погледът ви се прояснява, ефектът е незабавен!

Допълнителни препоръки

Интензивна (до болка), но кратка акупресура на нокътя на палеца или убождане с остър предмет върху биологично активните точки, разположени в основата на нокътя на малкия пръст с помощта на противоположната ръка.

Хванете с палеца меката част на ушите си. Извършете интензивно разтриващи движения нагоре и надолу. Трийте до усещане за парене в ушите, но не по-малко от 20 пъти.

За стимулиране на сърдечната дейност и дишането при алкохолно отравяне е препоръчително да се направи точков масаж с натискане и отпускане на точките с палеца за 0,5-1 минути.

Точка 1 се намира в средата на горната устна. Масажира се в седнало или легнало положение.

Точка 2 се намира в центъра под долната устна. Масажира се в седнало или легнало положение, може в същото време да се масажира и точка 1- с показалеца и средния пръст едновременно.

Точка 3 се намира в центъра на върха на носа. Разтрива се между пръстите.Глогът – билката, която лекува сърцето! Ето как да си помогнем сами!Има много билки, които са полезни за здравето ни. Някои от тях са по-екзотични и не се срещат често …Jun 23 2017skafeto.com

loading...