https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Ново изследване на учени от Китай установи, че три чаши на ден от определена напитка удължават живота.

Експертите от град Чжънчжоу са провели проучване, което е обхванало над 10 милиона души. Китайските спецалисти са установили, че тя предпазва от преждевеременна смърт. В хода на изследването станало ясно, че хората, които не консумират кафе или го правят рядко, имат с 13% по-висок риск от това да се споминат преждевременно. Важно е да се отбележи, че за да има ефект консумацията на ободрителната напитка, трябва да се пият по три чаши на ден.Топлото какао като супер напитка през зимния сезонТоплото какао се оказва супер напитка през зимния сезон. То е богато на протеини, магнезий, калий, ж…Dec 15 2018skafeto.com

„Умерената консумация на кафе трябва да залегне в здравословното хранене и начина на живот на хората“, пишат авторите на изследването. Преди дни пък zdrave.to писа за откритието на австралийски учени, които са установили кой режим на хранене може да удължи живота. Aко сте големи почитатели на кафето, но не обичате да ядете много зеленчуци, не пропускайте да вкарате в менюто си новата здравословна сензация.

Австралийски учени от правителствената организация за научно-технически изследвания „CSIRO“ са разработили един зеленчук на прах, който може да бъде прибавян към кафето.

Специалистите се надяват да подобрят здравословното състояние на своите сънародници с хранителната добавка, тъй като този зеленчук съдържа редица полезните съставки.

Проучване на учените е установило, че 51% от австралийците не си набавят достатъчен ежедневен прием от плодове и зеленчуци, като сега броколито на прах може да компенсира липсата на ценни хранителни вещества за организма.

Много хора не предпочитат да консумират полезния зеленчук заради по-специфичния вкус, но броколито е богато на антиоксиданти, витамини и минерали – А1, В1, магнезий, цинк, калий.

„Две таблетки броколи на прах се равняват на изяждането на една порция зеленчуци“, заявява хранителната специалистка Мариян Огъстин от „CSIRO“.
За мнозина денят не може да започне без чаша от ароматната и ободряваща напитка, но сега може да стартира и здравословно.
Броколито на прах може да се използва не само за напитки като кафето, но и по много други различни начини – като подправянето на смутита, например.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!„Японска кралица“ – напитка за дълголетие на ИзтокаСтатистиката е неумолима – японците живеят средно с 10 години повече от европейците, съответно с 15 …Jan 16 2019skafeto.com