Омикрон Гърция

При симптоми на коронавирусна инфекция, причинена от новия щам Омикрон, е необходимо да се започне лечение с лекарства без рецепта от домашната аптечка и да се избягва приема на антибиотици. Това обясни руският лекар Андрей Тяжелников, главен специалист по медицинско-санитарна помощ в здравния департамент на Москва, съобщава сайтът Защото, цитирайки РИА Новости.

„В никакъв случай не трябва да започнете да пиете самостоятелно антибиотици, те са безполезни срещу вируси, но натоварват значително тялото“, предупреди специалистът.

„Препоръчително е да започнете терапията от момента, в който се появят първите симптоми, дори ако по някаква причина не сте отишли в клиниката, за да ви види лекар“, каза Тяжелников.

„Ако температурата се е повишила над 38 градуса, трябва да изпиете антипиретично лекарство“ (парацетамол, аспирин и подобни), препоръча лекарят.

„Можете също да прилагате охлаждащи компреси, а ако температурата е под 38, тогава няма нужда да приемате антипиретични лекарства, каза Тяжелников.

Тяжелников припомни също, че въз основа на международния опит може да се заключи, че COVID-19, причинен от щама Oмикрон, протича по-леко в сравнение с варианта Делта.

Виж още:Омикрон чупи рекорди в целия свят, Франция отчете смайващите половин милион заразени на денФранция се смая от рязкото нарастване на броя на заразени от коронавирус, който надмина всички песим…Jan 19 2022skafeto.com

Британски учени: Заразили сте се с Омикрон преди 48 часа при тези пет симптомаЕксперти обръщат внимание на пет симптома на инфекция, причинена от щама Омикрон, които могат да се …Jan 12 2022skafeto.com

Проф. Христова: Първоначалният оптимизъм за Омикрон се изпари – има и пневмонииПървоначалния оптимизъм за Омикрон се изпари – макар че по-често се засягат горните дихателни пътища…Jan 11 2022skafeto.com

Проф. Ива Христова разкри кои са най-застрашени от ОмикронОптимизмът трябва да е умерен и да не подценяваме Омикрон, да не разчитаме, че ще мине леко. Винаги …Jan 10 2022skafeto.com


loading...