Тя е на 72

Гледайки снимката на тази красива и стройна жена, едва ли някой може да определи възрастта ѝ. Австралийката Каролайн Харц има прекрасна фигура и блестяща кожа, на която дори много млади момичета могат да завиждат.
Няма да повярвате, но тази невероятна жена навърши неотдавна 72 години! Тя има три деца и четирима внуци. За разлика от много звезди, Каролайн не крие тайната на младостта си и зрелищния си вид.

Преди повече от 30 години тя изключва от диетата си един единствен продукт. Това е захарта, въпреки че през целия си живот е била любителка на сладкото. Причината за отказа от захарта е, че когато навършва 40 годишни Каролайн е диагностицирана с предразположение към диабет.
Жената започнала да използва подсладители, но продължила да се наслаждава на тестени продукти, най-вече бисквити, към които тя била пристрастена още от детството.

Трудно ли е отказването от захарта?
В многобройни интервюта г-жа Харц не крие факта, че решението да промени коренно начина си на живот и хранене не било лесно. Тя била обикновена жена, която не следяла за количеството захар в консумираните храни.
В началото всичко ѝ изглеждало безвкусно, но здравословните проблеми наклонили везните в полза на отказа от сладкото. За нейна изненада тя скоро забелязала, че вкусът и ароматът на храната и напитките станали по-изразителни и естествени. Кръвната захар се нормализирала.
Сега, на 72 години жената изглежда много по-млада от връстниците си, но по-важното е, че тя е по-здрава. Каролайн твърди, че всеки може да приеме решението за промяна и след 50 години не е късно да обърне внимание на хранителните си навици.

Възможно ли е да се поддържа перфектна форма след 50?
Много жени, особено тези с деца, вярват, че фигурата на девойка е безвъзвратно загубена. Те се отказват и не се стремят да променят нищо в живота си. Каролайн е убедена, че всеки човек трябва да предприеме всички необходими стъпки, за да запази здравето и красотата си, а великолепната ѝ фигура може да послужи като пример за правилно отношение към себе си.
Разбира се, след 50 години е толкова трудно да промените живота си и да останете във форма по-трудно, отколкото след 40, но е възможно, ако сте готови да работите върху себе си.
С възрастта метаболизмът се забавя и това означава, че освен отказът от захарта, трябва да се консумира здравословна храна, много зеленчуци, плодове и фибри. Също толкова важно е да се контролира количеството консумирана храна. Каролайн силно препоръчва да забравите бързането по време на хранене. Опитайте се да се насладите на всяка глътка, всяка хапка на храна и това ще помогне за намаляване на риска от преяждане.
Въпреки това, тя твърди, че не трябва да се отказвате от храна или напитки, които обичате, но е важно само да помислите за размера на порциите. Режимът на г-жа Харц е 5 малки хранения на ден. Каролайн използва естествения заместител на захарта Ксилитол, който се намира в плодове и някои зеленчуци. Между другото, Каролайн основава компания, която произвежда подсладители.
Сънят е важен за женската красота В продължение на много години г-жа Харц спи поне осем часа. Тя вярва, че това време е достатъчно, за да може тялото да се излекува и подмлади.

Тайната на младата кожа
Каролайн често е питана как е успяла да запази кожата си в перфектно състояние. Тя не крие тайната си. Г-жа Харц започна да се грижи за нея от 17 години. Тя никога не си ляга, без да премахне грим, да почисти и овлажни кожата около очите и в областта на деколтето.
През пролетта и лятото жена, за която времето е спряло, не излиза навън, без да използва слънцезащитен крем. Тя никога не си прави слънчеви бани, защото знае отрицателните ефекти на слънцето върху кожата.

И още няколко съвета от Каролайн
Мисис Харц смята, че не бива да се сравняваме с други жени: всички сме индивидуални и уникални. В същото време тя препоръчва да обръщате внимание на това, което харесвате при други жени. Това може да бъде голям стимул за вас да работите върху себе си.


loading...