ягоди

Повечето от нас обичат адски много ягоди и череши и затова се оказва много трудна задача да ги дочакаме да узреят естествено. Точно по това време на годината на пазара можем да открием алено червени ягоди и череши с огромни размери, които обаче със сигурност не са пораснали и узрели по естествен начин.

Важно е да знаем, че най-вкусни и полезни са ягодите, които са узрели на слънце тогава, когато им е сезонът – от края на май до края на юни. На много места ягодите дават по две реколти и затова имаме възможност да им се насладим и в по-късен етап. Има ягоди, които зреят рано и преминават късно, което означава, че от ранна пролет до късна есен можем да имаме огромното удоволствие да си похапваме ягоди.Юни е времето да съберете малко орехови листа, за да преборите лошите бактерииСтрадате от гъбични кожни заболявания, обриви, акне, премръзнали области върху кожата? Или са ви нал…May 18 2019skafeto.com

Ягодите са богати на витамин С, витамини от групата В, каротени, антоцианини, калций, калий, магнезий, фосфор и още много ценни за организма съставки. Затова е добра идея да ги прибавяме към фрешове и смутита през цялата година, като в месеците, в които нямаме прясно узрели ягоди е добре да използваме замразени.

За разлика от тези, които са раснали под изкуствена светлина, замразените плодове са брани в момент, в който са били узрели на слънчева светлина и затова са много по-добър вариант за тялото през зимата.

Според дългогодишни проучвания, ягодите действат на организма пречистващо и противовирусно, регулират кръвното налягане и укрепват имунитета.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Замразените зеленчуци по-полезни ли са от свежите?Когато пазаруваме и се стремим да напълним кошницата си с колкото се може по-здравословни храни, ест…May 18 2019skafeto.com

loading...