напитки

Едва ли има някой от нас, който при оплакване от болно гърло да не е чувал задължителния съвет: „Пий един горещ, билков чай“. Замисляли ли сте се обаче, дали горещите храни и напитки всъщност нямат и обратен ефект за здравето на тялото ни?

Оказва се, че въпреки че много хора обичат да пият горещи напитки дори и без причина, това далеч не е полезен навик. Учените са категорични, че горещите напитки могат да бъдат основен причинител за рак на хранопровода.Как да се справим ефективно с алергичната кашлица?Всеки от нас се е сблъсквал с някакъв вид кашлица и може да потвърди, че кашлиците определено са раз…Mar 25 2019skafeto.com

За това твърдение учените се позовават на иранско изследване, според което риска от рак на хранопровода се повишава на 90%, ако на ден се пият повече от три чаши чай с температура над шейсет градуса.

Това, което е още по-неприятно за ушите на почитателите на горещия чай, е че една чаша дневно удвоява риска, което не трябва изобщо да се пренебрегва. Добре е, преди да консумираме напитки, които по принцип се пият топли, да ги изчакваме да се охладят до някаква нормална телесна температура, а не да ги пием докато са още горещи.

„Много хора пият с удоволствие горещи чай, кафе или шоколад. Резултатите от проучването обаче показват, че консумацията им е свързана с повишен риск от рак на хранопровода. От тази гледна точка е препоръчително да се изчака напитките да се охладят“, съветват специалистите. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Тези продукти, които ежедневно купуваме, са много опасни за здравето ниКакто вече всеки от нас е наясно, голяма част от здравословните ни проблеми идват от храната, която …Mar 22 2019skafeto.com


loading...