чистене

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Почистването на дома е едно от основните и най-трудоемки задължения на всяка домакиня. То гълта много от свободното време и натоварва физически тялото. Оказа се обаче, че рутинното чистене крие още куп рискове за здравето.

Идеално чиста, с приятен свеж аромат и неограничен комфорт – такава къща е целта на всяка домакиня. Въпреки това, последните проучвания на учени показват, че редовното почистване е вредно за здравето.Важно за всяка домакиня! Ето как да сложим край на чистенето по цял денЗа много от нас седмицата е толкова натоварена, че ни се налага да отделим част от уикенда си за да …Dec 18 2016skafeto.com

По-точно, детергентите и почистващите препарати, както и някои устройства, без които не може и да помислим за почистване, засягат белите ни дробове по същия начин като цигарите, пише zdrave.to. Вижте какво е толкова опасно при почистването с модерни средства като прахосмукачката.

ВЛИЯНИЕ НА ДОМАКИНСКИТЕ ХИМИКАЛИ
Течни
Смята се, че при употребата на уредите за миене на съдове е възможно да човек „изяде: около 1 мг перилен препарат на ден. Компонентите на такива агенти оказват отрицателно въздействие върху стомашно-чревния тракт и се отделят от тялото сравнително бавно. Затова е много по-добре да се използва сода за хляб за почистване на съдове, особено за чаши и чаши. Освен това тя не оставя никаква миризма.

Средства за миене на прозорци
За да се гарантира, че върху стъклата няма петна, към повечето почистващи средства за прозорци се добавя амоняк. Този компонент е силно дразнещ за кожата, очите, гърлото и белите дробове, увреждайки лигавицата и дихателните пътища. Друг компонент на битовата химия за прозорците е фталат, който не влияе много добре на репродуктивната функция при мъжете. Много по-евтино и по-безопасно е да използвате алкохол или оцет за почистване на стъклени повърхности. И всякакви следи могат да бъдат премахнати с хартия.

Средства за почистване на тръби
Най-ефективното средство за отстраняване на запушвания в тръбите са препарати на основата на натриев хидроксид. Тази алкална киселина е изключително опасна, тъй като токсичните изпарения могат да причинят дразнене на лигавицата на белите дробове и контактът им с кожата може да причини тежки изгаряния. Следователно, когато използвате такива препарати, не забравяйте да носите гумени ръкавици и маска.

Прах за пране
Често срещано явление са алергични реакции на кожата и дихателната лигавица. Сега на пазара има много по-безопасни прахове за пране. Но все пак нещата трябва да бъдат преплакнати отново, ако е необходимо. Специалистите по спално бельо ви съветват да перете на всеки 2 седмици. Суичъри и ризи могат да се носят няколко дни подред. Честотата на пране на костюми зависи от тъканта.

Освежители за въздух
Те са забранени за астматици, но дори и за здрави хора, носят опасност. Освежителите причиняват мигрена, затруднено дишане, дразнене на лигавиците, дерматит. Остри проблеми се проявяват при деца под формата на чести болки в ушите и неврологични аномалии. Приятният аромат в къщата може да се постигне с помощта на портокали, цветя, подправки и различни натурални етерични масла. Просто не злоупотребявайте с тамян. Най-добре е да не забравяте да проветрите помещението.

Хлорсъдържащи вещества
Повечето битови химикали съдържат хлор. Когато влезе в организма в резултат на дишане, преглъщане или контакт с кожата, той реагира с вода и образува киселина, която уврежда клетките. Експертите съветват, ако е възможно, да се откажете от съдържащи хлор продукти, и ако се използват, проветрете помещението добре и носете ръкавици и маска.

Прахосмукачка
Лоялният помощник на всички домакини не е толкова добър, колкото изглежда. Австралийско проучване показва, че повечето прахосмукачки освобождават прах и бактерии във въздуха. Това води до разпространение на инфекции и причинява алергии. Ето защо, не е необходимо да се спестят пари при закупуването на висококачествена прахосмукачка, като се избират модели с фин филтър.

Ние разбираме, че в съвременния свят спестяването на време е от голямо значение, затова е невъзможно напълно да се заменят всички битови химикали с естествени домашни средства. Но когато е възможно се опитайте да използвате по-рядко средства с агресивни компоненти. И винаги се придържайте към мерките за безопасност: не допускайте контакт с кожата при почистване с битови химикали, проветрете помещението по време на почистването и пийте много чиста вода.

По-добре е да се извършва обичайното мокро почистване на помещенията по-често без използването на различни средства. И да се използват домакински химикали само в случаите, когато е невъзможно да се направи без него. Например, за да почистите банята и плочките в кухнята.С тези няколко трика, кухнята ми светна! Забравих за скъпите препарати и дългото чистене!Кухнята във всеки дом е едно от пространствата, които се използват всекидневно. Именно поради тази п…Aug 29 2017skafeto.com