как да спим в жегите

Когато нямаме или не ползваме климатик по време на жегите в летните нощи, се чудим как да успеем да спим, пише zdrave.to. Топлината не ни дава спокойствие и почваме да се въртим в леглото и да се потим. Често се отвиваме, в опит да се охладим.

Но дори и това да ви се струва логично, всъщност това не е най-добрият начин да понижите температурата и да се насладите на възстановителен летен сън.

Водещи медицински експерти са на мнение, че ключът към добрия сън през горещите нощи е… одеялото.

Юрганите добре поддържат телесната температура през лятото. Според специалистът д-р Кент Смит , за повечето хора оптималната температура по време на нощен сън е между 15 и 19 градуса.

Тялото спи по-добре при по-ниски температури. Всъщност температурата ни естествено пада няколко градуса вечер, за да ни подготви за сън.

Д-р Антъни Коури от Медицински център в Толедо обяснява, че когато заспиваме, тялото ни спира да регулира температурата и тя продължава да пада през нощта. Това означава, че когато спите, тялото ви разчита на външни методи за контрол на температурата, един от които, е именно одеялото. Ако останете през нощта незавити или спите на климатик, то може да се събудите от студ през нощта.

Д-р Александър Шишонин показва страхотни упражнения за лечение на хипертония без лекарства (СНИМКИ и ВИДЕО)Според наскорошно изследване около 35% от болните от хипертония знаят за проблемите си и се лекуват.…Aug 13 2019skafeto.com

Завийте само единия си крак

Някои хора обичат да спят през нощта с един отвит крак. И това донякъде действа. Но независимо от това дали краката ви са под завивките или не, когато заспите, опитайте се да спите с одеяло.

Това ще регулира телесната ви температура и ще ви помогне да се чувствате по-сигурни, което означава, че ще си почивате по-добре и ще се чувствате добре на сутринта.

Учените са сигурни, че този метод работи. Но е важно одеялото да не е прекалено дебело.

Според специалистите, в лятна нощ са подходящи одеяла с ленено покритие. Така че не се колебайте да се завиете с тях, а това ви гарантира отлична почивка.
Направете лятото си незабравимо – 14 страхотни идеиЛятото на 2019 най-после е факт! Слънцето започна да осветява все по-дълго нашите дни, температурит…Jun 15 2019skafeto.com

loading...