Времената, когато по нашите земи хората са си честитили банята, отдавна са отминали. Живеем в динамичен ритъм, а взимането на душ след тежък ден се е превърнало в навик. Усещането е, че се освежаваме и се отърсваме от умората, натрупана през деня. Последните изследвания на учени обаче показват, че това наглед безобидно действие крие сериозен риск.

На всеки е известно, че е необходимо да полага старателна грижа за личната си хигиена. Редовното взимане на душ е препоръчително за всеки човек.Експерт разби на пух и прах всички досегашни теории за пиенето на водаПрез последните години се появиха десетки теории за това как влияе водата на човешкия организъм и зд…Apr 12 2019skafeto.com

По този начин се предотвратява лошата миризма и възникването на здравословни проблеми. Британски учени обаче са направили сензационно откритие за ежедневното къпане.
Експертите предупреждават, че то променя баланса на микробите по човешката кожа.

Учените са на мнение, че водата и сапунът измиват микроорганизмите, които са полезни за доброто ни здраве, нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система и имунната система, пише zdrave.to. Специалистите алармират, че ежедневното къпане може да доведе до акне и изсушава кожата.

Все пак учените предупреждават, че ако посещавате фитнес залата ежедневно, е необходимо да се къпете всеки ден.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Важно за здравето: Водата ни прави дебелиПоследните изследвания на учени за пореден път доказаха, че всичко прекалено е вредно за здравето. Д…May 9 2019skafeto.com


loading...