Киселото зеле или сиренето с мухъл много-много не приличат на лечебна храна, коментират от medikforum.ru, цитирани от lekuva.net. Но ферментиралите продукти са новата вълна в здравословното хранене. Тази вълна идва, разбира се, от САЩ, където тягата към чудодейни свойства на познати продукти е неотменна.
В случая науката потвърждава ползата от ферментиралите храни. Само преди седмица учени от Кеймбридж доказаха, че редовната консумация на нискомаслени продукти от гамата на млечно-кисело ферментиралите намалява риска от диабет от втори тип. Когато една храна се подложи на ферментационна трансформация, тя се обогатява с полезни бактерии. Започва разпадане на захарта и нишестето, което облекчава собственото ни храносмилане и усвояване на полезните вещества.Уникално кисело зеле за 3 часа: Експресна рецепта и винаги сполучлив резултат! (СНИМКИ)Сигурно съществуват стотици рецепти за приготвяне на кисело зеле. Безспорно няма по-вкусно от домашн…Nov 1 2018skafeto.com

В някои случаи бактериите отделят млечна киселина, която е натурален консервант и стимулира растежа на полезни бактерии в собствения ни стомашно-чревен тракт.
Според учените тези бактерии въздействат положително върху имунната ни система и ни дават възможност да се защитаваме от неприятности като алергични пристъпи, стомашно неразположение и разстройство, язви.
В това отношение киселото зеле и киселото мляко са универсални лекарства. Добра работа вършат също екзотичните блюда от рода на маринована ряпа по японски. Но не всички мариновани продукти са полезни. Кръгчетата маринована краставичка в сандвичите тип фаст фууд всъщност не са приготвени в истинска марината, а само са накиснати в оцет. А оцетът, както знаем, убива полезните бактерии.Баба ми прави тази изпитана рецепта всяка година по празниците – боб с кисело зеле. Не си ли го ял – все едно не си празнувалДнес ще ви предложим една изпитана бабина рецепта, която е особено подходяща за последните празнични…Dec 29 2017skafeto.com

loading...