хеморагична пневмония

Кървави храчки, задух, кашлица, слабост, изпотяване, болки в гърдите на фона на започнал грип говорят за т.нар. хеморагична пневмония, от която за няколко часа е починало 3-годишното дете в София.

Подобен развой се случва най-често между 3-ия и 5-ия ден на вирусното заболяване, обясняват специалисти.

Припомняме, че според почернените родители на издъхналото момченце Алекс, повече от два часа лекарите в педиатричната болница в София отказват лечение на 3-годишното им момченце.

Те търсят помощ от общо три болници в столицата. Детето умира в „Пирогов“, където е закарано в много тежко състояние.

Антибиотиците и антивирусните препарати често са безсилни срещу хеморагичните пневмонии. Тази страшна болест блокира работата на белия дроб, докарва го до жесток кръвоизлив и дихателна недостатъчност.

Болестта хеморагична пневмония може да отнесе болен само за едно денонощие, предупреди преди време главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Тя представлява типичното усложнение в резултат на инфлуенца.

Припомняме, че преди няколко години хеморагичната пневмония сееше смърт в България. Тя се появи вследствие на свинския грип, който удари страната.

„Лечението на тежко протичащата пневмония се провежда в болница, за да бъде болният под постоянно наблюдение. Там задължително се лекуват пациентите с усложнения, като плеврит например, малките бебета, обезводнените от повръщане и висока температура, деца с придружаващи хронични заболявания, при които е необходимо кислородотерапия, с тежка дихателна недостатъчност“, коментират здравни експерти.
От болницата с обратна версия за починалото 3-г. дете: От никого не е искано да го прегледа (ВИДЕО)С дълбоко съжаление към тегобата на родителите искам да кажа няколко неща. Благодаря, че мога да зас…Nov 19 2019skafeto.com

loading...