Ходите ли до тоалетна за всеки случай

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

„Мини през тоалетната, преди да тръгнем“! Това си е „закон“ не само в българските семейства, ами по цял свят. И за малки – там направо си е заповед, и за големи. За всеки случай, че да не ни налегне нуждата след това, когато почти сигурно ще е неудобно. Оказва се обаче, че това е нещо, изключително погрешно. Така поне твърди д-р Даян Вутон, която е специалистка по функционирането на пикочния мехур.

Според нея уринирането „за всеки случай“ носи повече вреда, отколкото полза. „Това означава, че пикочния мехур никога няма да се напълни до нормалното ниво – повече от 200 милилитра – защото често е празен. Ако не се разтяга, пикочният мехур с течение на времето ще отслабне, което означава, че ще трябва да уринирате по-често.  Веднъж имах пациент, който трябваше да уринира 22 пъти на ден, точно поради този навик“, обяснява д-р Вутон.Когато тя отвори вратата на химическата тоалетна, винаги ще помни това, което й се случи! Ще се смеете много! (ВИДЕО)Когато много ни се доходи по малка или голяма нужда и сме навън, понякога химическата тоалетна е еди…Mar 15 2017skafeto.com

Тя обяснява още една често допускана грешка

А именно – много хора, които често ходят до тоалетна, се опитват да решат проблема си, като се ограничават да пият по-малко течности. „Това също е сериозна грешка. Ако не приемаме достатъчно вода, урината става силна, има повече киселини и започва да дразни пикочния мехур, така че всъщност трябва по-често да уринирате“.

Нейният съвет е да приемате достатъчно количество вода, но и да не уринирате „за всеки случай“, а да ходите до тоалетна тогава, когато наистина имате нужда.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!Мъж пътувал в чужбина във влак в най-луксозната класа. Внезапно му се доходило до тоалетната…