холестерол високо кръвно

Новооткритият Център за приложни изследвания и иновации в Софийския университет дава възможност на 25 млади учени всеки семестър да създават приложни иновации в сферата на медицината и здравословното хранене.

Младият специалист Валентин Цочев, съвместно с екипа на Центъра откри през изминалата година, че съчетанието на антиоксиданта на червеното вино и добрата бактерия в българските туршии подпомага нормализирането на холестерола и кръвното налягане само след 3-месечна употреба, съобщава Дир.бг.

„Много съм развълнуван, че с моите колеги успяхме да намерим начин да помогнем на хора със сърдечно-съдови проблеми, като например висок холестерол и високо кръвно налягане. Без лекарства със странични ефекти, които ги обричат на дългосрочна зависимост, а чрез чисто натурални продукти. Ако се замислим, в началото на 20-и век България е имала 6 пъти повече столетници на глава на населението от Америка, защото хората са консумирали чисти храни. В някакъв смисъл нашата българска бактерия в туршията, както и антиоксидантът на червеното вино, са били част от традиционната трапеза на българите. Днес иновацията от Центъра за приложни изследвания в Софийския университет има корени точно към тези български традиции. Принципът е същият, защото във всяка таблетка има 75 мг транс-резвератрол (антиоксидантът, който може да се извлече от приблизително 50 бутилки червено вино) и един 1 млрд. млечнокисели бактерии с полезни качества, концентрирани от един литър сок от туршия“, коментира Валентин Цочев.

Българската иновативна фирма „Провиотик“ започна съвместна работа с младия учен и от септември тази година произвежда неговата иновация под формата на таблетки като хранителна добавка. „Провиотик“ вече прави човешко изследване на хора с високо кръвно и високи нива на лошия холестерол.

Фирмата вярва, че старите български рецепти имат голям потенциал за решаване на много здравословни проблеми, без да има други странични ефекти. Модерната наука дава допълнителни предимства при извличането на добрите съставки и за премахването на лошите от тези български традиции. Например, за да се приеме толкова високо количество от антиоксиданта на червеното вино, трябва да се изпият 50 бутилки червено вино в един ден, което само по себе си е невъзможно. Сега една таблетка, в която няма алкохол, може да достави същите количества от благотворната съставка. „Провиотик“ работи съвместно с учени от Харвард и нобелови лауреати като проф. Бери Маршал. Фирмата отчита, че този тип иновация може да бъде конкурентен продукт на всички и съществуващи пазари, включително САЩ, Канада, Франция, Англия и Япония.Немското чудо, което отпушва артериите, сваля холестерола за дни и кара сърцето да работи с нечовешки оборотиСвалете холестерола, предотвратете инфекциите и отпушете артериите с това просто природно средство. …Jun 26 2018skafeto.com

Лекари: Кръвно 150 на 90 е нормално за хора над 60 г., не го мерете в стая, където е горещо или твърде студеноКръвното налягане е един от най-важните човешки показатели и е основен критерий за общото ни здравос…Sep 6 2019skafeto.com

loading...