Храните които оказват ефект върху мозъка
Графика: iconicbestiary

Храната е основен източник на витамини, минерали и вещества, от които организмът ни се нуждае, но не може да си синтезира сам. Качествената храна е от изключителна важност за правилното функциониране на органите ни и за цялостното добро състояние на тялото ни.

И тъй като в наши дни здравословното хранене се превърна в предизвикателство и по-скоро мода, то ние си мислим, че лесно можем да различим вредните от полезните храни. Дали е така обаче?

Оказва се, че някои на пръв поглед полезни храни могат да окажат неподозиран ефект върху тялото, докато други, които мислим за вредни, помагат на мозъка ни да функционира правилно.

Ето някои храни и тяхното влияние върху тялото ни и по-специално върху мозъка:Никога не правете тези неща в кухнята, опасни са за здравето и животаКухнята е мястото, на което всяка домакиня прекарва по-голямата част от времето си. И ако всички мъж…May 10 2019skafeto.com

Белият ориз, който се консумира от много хора като здравословен, всъщност съдържа бързи въглехидрати, които помагат на глюкозните молекули да навлязат бързо в кръвта. Нивото на кръвната захар се повишава драстично, а това може да окаже отрицателно влияние върху мозъка и нервната система.

Любимата на много хора риба тон всъщност съдържа огромно количество живак, а когато се насити в тялото той може да доведе до значителни проблеми с паметта.

И нещо, което може би наистина ще ви изненада и най-вероятно не сте очаквали – свинската мас съдържа рядка арахидонова киселина. Тя може да бъде открита в тъканите и е незаменим помощник за поддържане на нормалните мозъчни функции. Тази киселина помага и при алцхаймер.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Важно за здравето: Водата ни прави дебелиПоследните изследвания на учени за пореден път доказаха, че всичко прекалено е вредно за здравето. Д…May 9 2019skafeto.com


loading...