цигарите

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Кардиологът, кандидат на медицинските науки Анна Кореневич, говори в своя канал в Youtube за последствията от отказването на цигарите, съобщава специализираният сайт Здраве.то.

Според специалиста, когато човек спре да пуши, кръвното му налягане и сърдечната честота започват да се променят, но не настъпват процеси, които са вредни за здравето. Кореневич в някои случаи нарича пушенето желание за потискане на тревожност, страх и фонова тревожност.

„С отказа от цигари човек се лишава от това измислено хапче срещу страх. Адреналинът продължава да се генерира, но няма какво да го намали“, каза тя.

Лекарят изброи и ползите за тялото, след като човек се откаже от тютюнопушенето. Сред тях – забавяне на растежа на плаки в кръвоносните съдове, намаляване на риска от развитие на инфаркт и инсулт.

Експертът отбеляза, че е по-лесно да се откажете от цигарите, ако знаете причините за вашето безпокойство и съветва да се свържете с психотерапевт.

Виж още:Дерматолог алармира: Честото къпане е опасно, ето как и кога да си взимате душЧестото взимане на душ може да наруши защитната бариера на кожата, както и да отслаби човешкото тяло…Dec 29 2021skafeto.com