червени люти чушки

Яденето на червени люти чушки доказано намалява смъртността от рак и сърдечно-съдови заболявания, сочи проучване, представено на Американската асоциация по сърце, пише ScienceDaily.

След сравняване на данни за храненето и здравето на 570 хиляди жители на САЩ, Италия, Иран и Китай, американските лекари стигнаха до заключението, че любителите на лютия червения пипер вероятността да умрат от сърдечно-съдови заболявания е с 26% по-малко и с 23% по-малко – да умрат от рак. Като цяло смъртността им е била с 25 процента по-ниска от тази на хората, които избягват този зеленчук.

Кардиологът Бо Сю от Института за сърце в Кливланд, който ръководи проучването, отбеляза, че използваните данни не показват количеството или вида лют червен пипер, който има благоприятно въздействие върху здравето. Освен това той призна, че нерегистрираните фактори са могли да повлияят на резултатите.

Виж още:Мира Баджева: Не си трошете парите, тествайте се вкъщи за К-19 само срещу 22 лева!Журналистът Мира Баджева алармира, че вместо да трошим пари за корона тест в частните лаборатории, к…Oct 29 2020skafeto.com

loading...