черния дроб продукт

Органите в тялото ни са изключително важни, затова е редно да полагаме нобходимите грижи, за да могат те да функционират нормално. Понякога обаче ползваме продукти, които им вредят, без да знаем за тези последици и така без да искаме, сами влошаваме здравето си. Днес ще ви представим кой продукт унищожава черния дроб, без дори да подозираме.

Изследването принадлежи на група учени от САЩ и Венецуела. Лекарите са установили, че солта може да унищожи черния дроб на човек, пишат от zdrave.to. Оказва се, че солта може да доведе до затлъстяване, безалкохолни мастни заболявания на черния дроб и инсулинова резистентност. Това установиха медицински specialisti, пише ukrhealth.net.

Каква е причината за тези сериозни неразположения? Учените откриха, че високите концентрации на сол могат да активират синтеза на фруктоза в черния дроб, което води до резистентност към лептин, хормон, който регулира енергийния метаболизъм в клетките.

Изследвайки реакцията при лабораторни мишки, учените успяха да установят, че солта предизвиква излишък от фруктоза, което води до развитие на метаболитен синдром, който провокира безалкохолно мастно чернодробно заболяване.

Учените отбелязват също, че натрупването на фруктоза в организма се дължи на производството му от глюкоза с помощта на ензима алдоза редуктаза. В допълнение, фруктозата може да дойде в чист вид с храната.

За да не поемат рискове, лекарите съветват да се яде не повече от 6 грама сол на ден. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Този безценен продукт намалява лошия холестеролВсички знаем, че в организма ни има добър и лош холестерол. Проблемът е, че не сме сигурни как точно…Nov 4 2019skafeto.comС кои хранителни продукти и ястия сме известни по света?
Националната кухня е визитната картичка на една страна.

loading...