вредно ли е пукането на кокалчетата

Има хора, които и като деца, пък и като пораснали, много обичат да си пукат кокалчетата на ръцете. Кой по-редовно, кой от време на време.

Със сигурност незабравим спомен от детството на мнозина са забележките от страна на грижовната майка именно по този въпрос: „Престани да си пукаш кокалчетата, вредно е…“ Защо – обясненията винаги бяха мъгляви и различни, но беше ясно, че е вредно.

Оказва се обаче, че това изобщо не е така! Повечето стави, в това число и тези на пръстите на ръцете, имат малки пространства – джобове, пълни със синовиална течност. Именно тя работи като смазочна течност и амортисьор по време на движение, за да намалява триенето.Чудите се дали някой ви е обиден? Вижте как се сърдят различните зодии!Когато някой ни се сърди, невинаги е лесно да познаем. Това се дължи както на конкретния човек, така…Jun 15 2017skafeto.com

Съвсем до скоро учените смятаха, че характерният звук е вследствие от пукането на балончета с газ, образувани в гореспоменатата течност. Само по себе си – това е нещо съвсем безвредно. Нещата обаче стоят по малко по-различен начин.

Учени заснеха с помощта на рентген пукането на пръсти и установиха, че при раздалечаването на костите се образува вакуум и малка кухина. Тя веднага се запълва със синовиалната течност и именно това довежда до самото изпукване. Крайният извод е, че реална опасност за ставите ви просто не съществува. Абсолютен мит е, че ги увреждаме и дори че ги натоварваме.

Така че това е отговорът на въпроса вредно ли е пукането на кокалчетата. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!Ходжите го пазят в тайна, за да не им секнат приходите! Ето как можете да изчистите дома си от лоша енергия и черна магияРазвалянето на черна магия в домашни условия е напълно изпълнима задача. Естествено, врачките и ходж…Jul 3 2017skafeto.com


loading...