най-вредното месо

Всички знаем, че месото е важно за нашето здраве и добър тонус, особено докато растем и организмът ни все още се формира. За съжаление обаче в днешно време не можем да сме сигурни какво месо ни продават в магазините, а малко хора могат да се похвалят с прясно месо от ферми. Днес ще ви разкрием кое е най-вредното месо, което се продава, според хранителните експерти.

Експерт по хранене разкри кое е най-вредното месо на пазара, пишат от zdrave.to. Мариана Ваулина предупреждава за какво да следим, когато си пазаруваме и алармира да бъдем внимателни с видовете от този продукт на пазара.

„Колкото по-дълъг е срокът му на годност, толкова по-далеч е страната производител, толкова по-дълго е и транспортирането и толкова повече в продукта са непрепоръчваните химически вещества – консерванти. Често тези продукти се замразяват и размразяват няколко пъти. Организмът няма да получи нищо добро от всичко това“, казва тя.

Медикът добавя, че могат да се ядат и „деликатеси“, но с мярка. Тя също така съветва да не се преварява месото, да не се готви то с много подправки, мазнини и сол и да не се съхранява дълго време в хладилника след размразяване.

Ваулина подчертава, че човешкият организъм най-трудно усвоява гъше, патешко месо, а също и агнешко и свинско месо, но припомня, че много зависи от начина на приготвяне и честотата на прием на такава храна. Например задушеното месо се усвоява много по-добре със зеленчуци, а в барбекюто, напротив – се съдържат частици дим и канцерогени. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Всички готвим месото грешно и това го съсипваМесото е важна част от диетата ни, защото то е богато на различни вещества, които не можем да си наб…Oct 3 2019skafeto.comУчени от Оксфорд: Пилешкото месо може да е смъртоносноМесото е важна част от диетата ни, защото ни помага да си набавим жизнено важни вещества. Въпреки то…Sep 14 2019skafeto.com


loading...