забранените закуски

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Закуската е най-важното ядене за деня, казват лекари и диетолози. Причината за това е, че тя ни дава първата доза енергия за деня, а освен това стартира метаболизма ни и ни позволява да поддържаме добра форма, като ни спира от преяждане през деня. Оказва се обаче, че има някои неща, които попадат в списъка на забранените закуски, защото не са толкова полезни, колкото ни се струва.

Закуската е здравословна, но не всяка, пишат от zdrave.to. Диетолозите събраха информация от цял свят и съставиха списък с храни, които са напълно забранени за ядене сутрин.

Бананите например, съдържат огромно количество магнезий. На празен стомах веществото много бързо се абсорбира в тялото, претоварвайки сърдечно-съдовата система. Всеки цитрусов плод вероятно може да причини киселини, а в някои случаи може да доведе до проявата на сериозни заболявания, като гастрит и язви.

Опасни за стените на стомаха са и сладкишите, които мнозина са свикнали да ядат за закуска. Сладкишите по принцип не са най-добрият избор за първата половина на деня, защото панкреасът просто няма време да разработи необходимото ниво на инсулин.

Доматите и краставиците често причиняват стомашен дискомфорт. Вината за това е таниновата киселина. Струва си да се въздържате от всякакви подправки, те провокират повишено производство на стомашен сок. Вместо всичко изброено по-горе, закуската си струва да е от яйца или неподсладени мюсли. Овесената каша е идеален избор, такова начало на деня ще настрои стомаха да работи правилно. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Гофретите са любимата закуска на малки и големи в цял святСветовната история на гофретите е стара и сложна. Някои ентусиасти опитват да открият нейния първооб…Jul 28 2019skafeto.comАндрей Слабаков: Пийте ракия за закуска! Вижте формулата на режисьора за дълголетиеПопулярният режисьор и актьор Андрей Слабаков сподели формулата си за дълголетие и щастлив живот в н…Jul 2 2019skafeto.com