мием лицето

Кожата на лицето ни е сред най-нежните части на тялото ни. В същото време обаче тя е постоянно изложена на редица влияния – природни и механични, поради което се замърсява много лесно и трябва да се полагат изключителни и постоянни грижи, ако искаме тя да бъде в добро състояние. Днес ви представяме колко пъти дневно трябва да мием лицето си, поред дерматолозите, за да имаме копринена и здрава кожа.

Оптималната честота за миене е два пъти дневно, заяви за „Mirror” козметичният хирург и дерматолог Пол Бануел, предават от actualno.com. За да се предотврати появата на пъпки и черни точки, гримът всеки ден от лицето трябва да бъдат отстранявани гримът, кожната мазнина, потта и замърсяванията от околната среда. От друга страна, твърде честото миене води до риск кожата да изгуби „защитния си слой”.

В съвременния свят, в който властват суетата и липсата на време, много дерматолози препоръчват кожата да се почиства само преди сън. В действителност това трябва да се прави два пъти дневно, препоръчва Бануел. Той подчертава, че измиването с почистващо козметично средство действа като лимфодренаж, който подпомага поддържането на здрава и свежа кожа. Експертът съветва да се избягват продукти за стягане на кожата на спиртна основа, тъй като те изсушават лицето и премахват естествените липиди. Такъв е ефектът от кърпичките за лице. Източник: БГНЕС

Кожата е анатомичен орган, мекото външно покритие на тялото при гръбначните животни. Тя се отличава по структура, химичен състав и произход от покритието на други животни, като екзоскелета при някои безгръбначни. Основните функции на кожата са да предпазва тялото от механични въздействия, патогени и прекалена загуба на вода. Тя служи и за топлоизолация, регулиране на температурата, както и като рецептор за част от сетивата.

При бозайниците кожата е най-големият орган, част от покривната система, и включва няколко слоя ектодермални тъкани. Всички бозайници имат косми по кожата си, дори морските, при които те са труднозабележими. Кожата на останалите гръбначни има различни характеристики от тази на бозайниците. Влечугите и рибите имат твърди защитни люспи, а птиците – пера, а кожата на земноводните е частично пропусклива и позволява осмозата на някои вещества.Известен дерматолог разкри как лесно се премахват петна по лицето и кожатаИзвестен дерматолог, помогнал на стотици пациенти да се отърват от проблема с пигментните петна по к…Jul 8 2019skafeto.comКак да мием лицето си, за да се сбогуваме с увисналата кожа и бръчкитеДобрият външен вид е това, което всички искаме да постигнем, особено жените. Това, което влияе на ка…Feb 18 2019skafeto.com

loading...