как да не се превърнем в пенсионери

Мислите, че пенсията е въпрос на възраст? Не. Това е състояние на духа. Мислите, че „старите младежи“ са герои от научната фантастика? Уви, не. Спомнете си стъкления поглед и неугледния вид на някои хора, които са млади само на години. Те вече нищо не искат, примирили са се с рутината, съобщава Мениджър Нюз.

А какво да кажем за хората над 60-годишна възраст? Щом се пенсионират, сякаш върху тях внезапно пада плоча с тежест един тон и те веднага се превъплъщават в нова роля. Като добри актьори от драматични театри вземат в ръка бастунчето, превиват се и започват да мърморят срещу живота. Направо плачат за „Оскар“ за най-добра драматична роля.

Ето 5 начина как да не се превърнем в пенсионери:

1. Грижи се за себе си. Заслужаваш го, нали помниш? Развлеченият пуловер, протритите колене, закърпените чорапи не са за теб. Едно момиче, което често срещам на път за работа, на вид е на около 30. Млада е, но се вижда, че не може да се понася. Все едни и същи дънки, в косата – ластик от времето на баба й, а най-яркият й аксесоар е черната дупка между зъбите. Тя не се обича и показва на всички, че се е предала. А какво отношение биха могли да имат околните към човека, който плюе сам на себе си?

2. Събери се със слънчеви лъчи. На света има хора, които обичат да живеят! Бягай от онези, които само мърморят, оплакват се и обвиняват държавата, политиците и богаташите за житейските си провали. Наредете се до „слънчевите лъчи“. До онези, които биха се усмихнали и на най-лудата идея и биха казали: „Ти можеш да направиш това! Дерзай!“.

3. Търси нови завои. Не гаси мотора преждевременно. Не скачай на спирачките. Остани отворен към срещите, идеите, хората… По-често казвай вълшебното „да“. То е твоят ключ към живота.

4. Разхождай се и мечтай. Като седиш вкъщи, се превръщаш в мебел. В странна птица с недружелюбен характер. Искаш ли да бъдеш бърз и красив като орел? Разтвори криле! И лети – в парка, в гората, в центъра на града, в друга държава. Завърти глава – около теб е СВЕТЪТ. Ето какво казва писателят Михаил Пришвин – „Трябва да мечтаем колкото се може повече, колкото се може по-силно да мечтаем, за да превърнем бъдещето в настояще!“.

5. Зареди се с емоции. Можеш да ги почерпиш например от историите на велики и успешни хора. Кои? Изборът е безкраен! Уинстън Чърчил, Хенри Форд, Стив Джобс, Мариса Майер… Изгледай някой вдъхновяващ филм. Не спирай да се зареждаш!
Как да превъзмогнем нашия мързел?Всички ние имаме своите моменти, когато се чувстваме с по-малко енергия и се борим да намерим някакв…Jan 21 2019skafeto.com

Радостно стареене: портрети на хора на възраст над 100 годиниВместо да снима знаменитости или модели, Карстен Тормехлен има страст към портрети на хора над 100-г…Jun 22 2019skafeto.com

Как да увеличим силата на мисълта си най-успешноВсеки човек има мисли и размишлява по най-различни въпроси. В интерес на истината, мозъкът на всеки …Jun 15 2019skafeto.com

7 навика за позитивна нагласаНяма как да не сме срещали в живота си онзи тип хора, които приемат с усмивка даден проблем, резреша…May 28 2019skafeto.com

loading...