храна сутрин

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

В последните години все по-често се говори за здравословния начин на живот. Едно от най-съществените условия за него е храненето. Все повече хора обръщат поглед към домашно произведените храни, които не съдържат всевъзможните опасни за здравето ни стабилизатори, овкусители и оцветители.

За някои храни пък сме убедени, че 100 процента са полезни и могат да се приемат по всяко време. Водещи диетолози, цитирани от специализирания сайт zdrave.to, съставиха списък от 5 храни, които като цяло са полезни, но според тях не бива да са нашата храна сутрин на празен стомах.

1. Кисело мляко. Този традиционен български продукт е ежедневно на трапезата ни. Оказва се обаче, че ако стартираме деня си с него, той губи немалка част от полезните си свойства. По тази причина специалистите съветват да го приемаме 1 час след първото хранене.

2. Домати и райски ябълки. Последните изследвания сочат, че приемането им на гладно ги превръща от полезна във вредна храна. Причината за това е, че високата концентрация на дъбилна киселина и пектин може да доведе до образуването на камъни в бъбреците.

3. Банани. Отдавна е известно, че бананите съдържат високи количества калций. Закуска сутрин с тази храна обаче лесно може да доведе до нарушаване на в калциево-магнезиевия баланс в организма. Това е сериозна заплаха и води до нарушения в работата на сърдечно съдовата система.

4. Фреш от цитрусови плодове. Не започвайте деня си с фреш от цитруси – на гладно той може да предизвика гастритна криза или алергична реакция.

5. Сладки изкушения. Приемането сутрин на сладки неща води до натрупване на излишна захар, с която панкреасът няма да може да се справи.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Марта Вачкова най-сетне се втали със зверска диета! Тайната й за свалянето на 15 килограма е разкритаМакар че актрисата Марта Вачкова винаги е проявявала чувство за хумор по отношение на закръглените с…Nov 20 2017skafeto.com