метод за емоционално неутрализиране
MarketWatch

Поражда ли се чувство на стрес по време и след поредния натоварен работен ден? Преди време аз се пренатоварвах ежедневно с куп клиенти, работа, личен живот и стигнах до там, че съвсем нямах време за половинката си. Нямах време да рисувам, а това е моята страст. Чувствах, че животът ми е завладян от безкрайна вихрушка. След това научих една от най-удивителните техники за премахване на стреса. Нарича се метод за емоционално неутрализиране. И е наистина много лесно изпълним.

И така… какво е това?

20 минути в природата ни прави по-малко стресираниПовечето хора приветстват идеята за прекарване на свободното време сред природата и зелените площи. …Apr 7 2019skafeto.com

Този метод за емоционално неутрализиране, описан в Create + Cultivate, е пет степенна техника за установяване и освобождаване на чувството или усещането за стрес, тревожност, болка, притеснение, които вече не искате в тялото си. Пробвайте. Отнема само пет минути.

Стъпка 1. Спрете за няколко секунди. Съсредоточете се върху това, което чувствате.

Седнете, отпуснете се и вдишайте дълбоко. Преди да откриете къде таите емоциите си, трябва да дадете на тялото си малко покой.

Метод за емоционално неутрализиране - 5 стъпки за справяне с умората
Sage Tonic

Често сме толкова заети, че прекарваме много от времето си „извън нашите тела“. Много практики за концентрация започват с дишане, което ви позволява да забавите ритъма и да се върнете „в тялото си“. Представете си сега едно дърво: когато духа вятър, именно коренът го крепи към земята, въпреки че полъхът поклаща клоните му. Отнема една минута да вдишате дълбоко, да свържете ума и тялото си и да стъпете здраво на земята.

Седнете в удобна поза, поставете ръце на бедрата, затворете очи и дишайте дълбоко, започвайки от корема. Бавно бройте в продължение на пет секунди.

Стъпка 2. Опишете какво чувствате.

А след това попитайте себе си: Какви емоции има вътре в мен? Освободете се от всякакви предразсъдъци. Не се критикувайте. Ключовото в тази стъпка е да се отпуснете напълно и да бъдете честни със себе си, така че да се пуснете по течението на всички вълнения, които са обсипали тялото и ума ви. Така ще се появи просветление. Дали е безпокойство? Страх? Просто.. умора? Потънете в размисъл, осъзнайте какво чувствате и след това го изречете на глас, за да излезе на свобода.

Стъпка 3. Открийте това чувство. Къде в тялото ви се намира то?

Третата стъпка е да разберете къде чувствате напрежение в тялото си. Случвало ли ви се е да бъдете изключително притеснени и да усещате стягащо чувство в стомаха ви? Този дискомфорт, който усещате, е емоция, която се превръща във физическо усещане. Намерете къде е вашето слабо място. При мен това беше точно в средата на стомаха ми и така насочих вниманието си върху това осезание и тази част на тялото ми.

Ето кои части от тялото разболява стресътСтресът е един изключителен враг на организма, с който трябва да се борим по всякакъв начин, за да и…Feb 22 2019skafeto.com

Стъпка 4. Олицетворете чувството. Може ли да го опишете като цвят?

Най-лесно е да се опише цвят и да се използва след това за визуализация. Трябва да сте в състояние да визуализирате това чувство, което сте определили в Стъпка 3. За мнозина е най-лесно да се опише като цвят. Просто запази това чувство в ума си и кажи каквото ти да дойде на ум. Страхът ли е дълбоко син? Дали тревогата е наситено пурпурна? Това е относително, тъй като всеки има различни възприятия, но ако паузирате всичко за миг и почувствате това, което ви тревожи отвътре – ще ви изскочи определен цвят, който визуализира чувството ви. В моя случай беше синьо. Това тежко, излъчващо чувство в стомаха ми беше като дълбоко, размито синьо, което просто седи там.

Стъпка 5. Освободете го. Време е да го пуснем извън нас.

Активизирайте въображението си и чрез силата на ума изтласкайте това чувство нагоре. Как??

Метод за емоционално неутрализиране - 5 стъпки за справяне с умората
The Telegraph

Поемете още веднъж дълбоко въздух и тогава си представете, създайте си изображение в ума как натискате това чувство извън тялото си. Чувствате ли го как се промъква в гърдите ви и от главата ви като мъгла или облак? Чувствате ли как се изтласква от краката и пръстите ви? Всеки ще изпита това по различен начин.
След като изпълних целия този процес, почувствах такава лекота, тъй като в крайна сметка пуснах тази топка от стрес и умора, която беше вътре в мен.

Така че, когато сте в офиса и се чувствате, че вълна от стрес се сблъсква с вас… или ако се страхувате от разговор с партньора си… направете този метод за емоционално неутрализиране. Вашето тяло, вашият ум и сърцето ще ви бъдат благодарни!

Стресът и уплахата трябва да се атакуват навреме, за да няма последствияСтресът, страхът или уплахата , но също и многото кафе или никотин могат да накарат пулса да се уско…Oct 23 2018skafeto.com


loading...