Днес ще ви покажем няколко упражнения или по-скоро стречинг и йога, които ефективно се борят с мастните депозити в коремната област.
Ако вече не сте запознати с йогата, не се притеснявайте. Направете тези упражнения и не забравяйте за спокойното и дълбоко дишане. След седмица на ежедневната практика ще забележите приятни промени в фигурата ви!
Поза на кобрата
Легнете на корема си, огънете коленете си и поддържайте краката си залепени на пода
Издишайте, здраво натиснете ръцете си на пода и леко издърпайте гърба. В това положение, вдишвайте и издишайте.
Вдишайте и продължавайте да вдигате тялото си, докато не изправите напълно ръцете си. Останете за известно време в тази позиция. Натискайте мускулите на краката си. Бъдете в това положение за половин минута, не забравяйте за дишането.
Издишайте, огънете ръцете си в лактите и спуснете тялото си на пода. Повторете упражнението 5 пъти, след което се отпуснете.
5 упражнения за изгаряне на мазнините в корема: С тях забравих всички диети, а дрехите пак са ми по мяркаКритската диета – хранителен режим №1 за здравословно отслабване: Топи по килограм седмично, радваме се на богато менюГолемият избор от хранителни режими ни кара да се зачудим кой от тях наистина би бил най-резултатен.…Jun 11 2018skafeto.com

Поза лук
Легнете на коремчето си
След издишване, огънете краката си както е показано на снимката. Издърпайте ръцете си назад и хванете левия си глезен с лявата ръка, а десния глезен с дясната ръка. Дишайте дълбоко.
След издишване започнете да дърпате краката си нагоре. По този начин повдигнете коленете си и разтегнете цялото си тяло.
Вдигнете главата си и я дръжте възможно най-назад. Нито ребрата, нито костите на таза не трябва да докосват пода. Само корема да поеме тежестта на тялото. Когато напълно опънете краката си, задръжте в това положение за 30 секунди.
Когато издишвате, пуснете глезените си, разтегнете краката си направо. Поставете главата и краката си на пода, отпуснете се.
5 упражнения за изгаряне на мазнините в корема: С тях забравих всички диети, а дрехите пак са ми по мярка

Поза на лодката
Легнете на гърба си. Ръцете се простират успоредно на земята, както и краката. Като си поемате дъх, започнете едновременно да вдигате краката си.
Когато сте в това положение, както е показано на картинката, запазете баланс за 30 секунди. Тялото ви ще „вибрира“. Това е нормален процес, но не забравяйте да дишате.
Бавно се върнете в стартовата позиция и се отпуснете. Повторете 3-5 пъти.
5 упражнения за изгаряне на мазнините в корема: С тях забравих всички диети, а дрехите пак са ми по мярка

Поза на дъската
Планкът се счита за най-ефективната поза за укрепване на почти всички мускули. Има много варианти, но предлагаме основната версия на йога.
Застанете на ръцете и коленете си.
Издърпайте краката си назад, подпрете се с ръцете си, така че раменете ви да са точно над дланите ви.
Спуснете брадичка малко, шията трябва да продължи линията на гръбначния стълб. Направете най-малко три дълбоки вдишвания и издишвания в това положение. Повторете движението 5 пъти.
5 упражнения за изгаряне на мазнините в корема: С тях забравих всички диети, а дрехите пак са ми по мярка

Позата за освобождаване на вятъра
Легнете по гръб, разтегнете краката си, протегнете ръцете си.
След издишване, огънете краката в скута си и бавно ги издърпайте към гърдите си. Хванете коленете си с ръцете си.
Останете в това положение за минута. Не забравяйте за дълбокото дишане.
При издишване поставете краката и ръцете си на пода.
Повторете упражнението 5 пъти.
С помощта на тези упражнения вие ще можете да стегнете коремните си мускули. А резултатът ще бъде доста траен, ако се опитате да не преяждате и като цяло да се движите повече!
Пожелаваме ви вие и вашите приятели винаги да сте в отлична форма!
Източник zajenata.bg
5 упражнения за изгаряне на мазнините в корема: С тях забравих всички диети, а дрехите пак са ми по мяркаД-р Стефан Митев развенчава митовете за безглутеновата диета, оказа се препоръчителна само за 1% от хоратаБезглутеновата диета е препоръчителна само за около 1% от населението на Земята, тъй като тези хора …May 30 2018skafeto.com


loading...