бели дробове

Здравето на нашите бели дробове въобще не е за пренебрегване. Те са онзи орган, който отговаря за пречистването на въздуха, който приемаме и ако не те са с нарушена функция, целият ни организъм е застрашен. По тази причина трябва да се информираме за начините, по които можем да им помогнем да са здрави за по-дълго време. Най-хубавата част е, че 6-те метода, които ви представяме днес, са природни и много лесни за изпълнение.

Без кислород човешкото съществуване е невъзможно, пишат от zdrave.to. Следователно здравето на белите дробове е необходимо условие за пълноценен човешки живот. За да поддържате дробовете си чисти, трябва да живеете на места с перфектна екология, но не всеки има този лукс. В същото време има 6 основни точки, следвайки които можете да поддържате здрави белите си дробове до дълбока старост.

Почистване на белите дробове
1. Спрете пушенето. Това не е само лош, а смъртоносен навик. Пушенето е най-тежката вреда, която може да бъде нанесена на белите дробове.

2. Дихателните упражнения помагат на белите дробове да се изчистят механично. Повърхностното дишане често е резултат от лоша белодробна функция или заседнал начин на живот.

3. Дълбокото дишане, напротив, позволява на белите дробове да се отворят и да премахне натрупаната слуз.

4. Отпускайте се поне веднъж на ден, за да вдишате с пълния обем на гърдите си. Внимание: от излишния кислород може да почувствате замаяност!

5. Знаете ли, че шам-фъстък, бульон от овесени ядки с мляко, мед и чесън допринасят за здравословната функция на белите дробове и намаляват риска от рак на белия дроб.

6. Намалете броя на източниците на замърсяване на въздуха във вашия дом: идентифицирайте и елиминирайте мухъл, спрете да използвате агресивни синтетични почистващи препарати и накрая премахнете килимите за събиране на прах.

Отлични почистващи резултати се дават чрез инхалация на основата на хвойна, дъбова кора, листа или масло от евкалипт, лавандула, мента. Помагат и леките и редовни разходки в иглолистни гори. Чайовете от мащерка, мента, медуника, подбел, корен от женско биле са известни от стотици години, ако не и повече, като естествени средства за борба с респираторните заболявания.

Едно от основните условия за поддържане на здравето на белите дробове, а следователно и на живота, е годишният флуорографски преглед. Туберкулозата все още е в първите десет болести, убивайки милиони животи по целия свят. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!6 неща, които се случват с организма, когато спрете да ядете хлябМетодите на хранене с ниско съдържание на въглехидрати се считат за едни от най-добрите, що се отнас…Sep 20 2019skafeto.comПомислете за здравето си! Ето как завинаги ще прочистите организма си с режима на Петър Дънов (ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ)Този хранителен режим е създаден от учителя Петър Дънов с цел да пречистим организма си от всички то…Jan 13 2017skafeto.com


loading...