евтини храни

Храната е основна причина за наличието или липсата на някои болести при нас, хората. Друга отличителна черта е, че благодарение на някои храни можем да намалим риска от появата на някои заболявания, затова е добре да сме информирани и да знаем кои са тези продукти, които са полезни за нас. Днес ще ви представим 7 евтини храни, които намаляват възможността от получаването на инфаркт.

Здравословният начин на живот може значително да намали риска от сърдечен удар. Храната играе важна роля в това да се предпазите от инфаркт, пишат от zdrave.to. Лекарите препоръчват включването на прости и достъпни продукти във вашата диета, които ще ви помогнат много.

Зеле
Зелето е богато на минерали и витамин К, което подобрява съдовата функция.

Пълнозърнести храни
Диетичните фибри намаляват нежелания LDL холестерол, което прави кръвоносните съдове по-еластични. Три порции пълнозърнести храни на седмица могат да намалят сърдечния риск с 22%.

Бобови растения
Фасулът, грахът и лещата имат положителен ефект върху холестерола и кръвното налягане, предпазват от развитието на възпалителни процеси. Четири порции бобови растения седмично намаляват риска от сърдечни заболявания с 14%.

Домати
Растителното вещество ликопен, съдържащо се в доматите, има антиоксидантен ефект, борейки се със скрити възпалителни процеси в организма. Приемът на ликопен допринася за добрия HDL холестерол и намалява риска от сърдечни заболявания.

Чесън
Той е мощен защитник на сърцето. Активната му съставка алицин понижава холестерола, предотвратява образуването на кръвни съсиреци и понижава кръвното налягане почти до нивото на конвенционалните лекарства.

Зелен чай
Зеленият чай предотвратява образуването на съдови отлагания и понижава кръвното налягане.

Тиква
Тя е източник на соли на желязо, калий и магнезий, които са необходими за поддържане на нормалното функциониране на миокарда. Тиквеният сок има холеретичен ефект, което помага на тялото да се отърве от отоци. Подуването винаги е допълнителна тежест за сърцето. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Д-р Райна Стоянова: Има български еквиваленти на суперхранитеПрез преминаването към зимния сезон често чувстваме умора. Липсата на сили ни кара да желаем по-добр…Sep 21 2019skafeto.comПолезно: Това са 19 страхотни храни, които Петър Дънов съветва да консумираме в различни ситуацииХраната може да разболява, но може и да лекува. Трябва да знаем кое е полезно за нашия организъм и к…Jun 5 2018skafeto.com


loading...