симптоми за рак

Човешкото тяло е направено така, че да ни изпраща сигнали, за да ни уведоми, че нещо не е наред. За съжаление, много от нас пренебрегват такива признаци, мислейки, че всичко с тях всъщност е наред. В следващите редове ще откриете няколко симптоми, които могат да сигнализират за рак. Добре е да ги приемете сериозно и да отидете на лекар, за да се уверите, че всичко с вас е наред. Ако откриете някое от тези неща при себе си или при някой от близките си, не бързайте със заключенията – много от симптомите могат да говорят за различни болести. Все пак, най-добре е да се консултирате с лекар.

Кожни неоплазми (бенки, брадавици и т.н.)
Неоплазмите се считат за признак на рак на кожата или на гърдата. Другите симптоми включват: твърди възли в гърдите и / или подмишниците; дразнене или обрив с неизвестен произход, който не е свързан с хранителна или козметична алергия; появата на мокра язва в центъра на неоплазмата; повишаване на растежа или промяна на формата.

Постоянна кашлица
Дългата кашлица е един от симптомите на белодробно заболяване, което може да бъде свързано с други признаци като: намаляване на апетита; рязка загуба на телесна маса. В по-късни етапи ракът на белия дроб може да предизвика кашляне на кръв и задух.

Кожен обрив
В повечето случаи кожният обрив не е свързан с тумори, но клиничният опит показва определена връзка. Маточната неоплазия причинява сърбеж на гениталиите. Ракът на мозъка може да предизвика сърбеж в ноздрите.Ако имате тези 8 симптома, дебелото ви черво трябва да бъде прочистено веднага. Не ги пренебрегвайтеВашето тяло преработва храната през цялото време на вашия живот. Това е много работа. Токсични отпад…Apr 27 2018skafeto.com

Проблеми с функцията на червата
А чревно заболяване може да доведе до следните симптоми: кръв в изпражненията; лигави или гнойни секрети.

Секрети при уриниране
Това може да е признак за рак на бъбреците, който също е свързан с няколко други симптома: кръв при уриниране; хипертония; болка в бъбреците; хронична слабост.

Внезапна загуба на тегло
Ако имате рак на стомаха, може да възникне необяснима загуба на тегло . В ранните етапи клиничните симптоми не са толкова очевидни. Въпреки това има няколко, които са доста разпространени: отвращение към месото; преждевременно засищане (усещането, че сте яли твърде много, когато всъщност сте консумирали малко количество храна); анемия; трудност на движението на храната през червата.

Постоянна болка в гърлото
Продължителната болка в гърлото може да бъде симптом на рак на ларинкса, който също е свързан със следното: затруднено дишане и преглъщане; усещането за бучка в гърлото се появява с нарастването на неоплазмата; слабост на речта, водеща до загуба на глас; лош дъх.
Т

ези наблюдения не могат и не трябва да се използват за самодиагностициране, защото те могат да бъдат свързани и с други заболявания. Ако обаче сте забелязали някое от горните неща, не ги пренебрегвайте. Консултирайте се с Вашия лекар и прегледайте себе си.Обърнете внимание на щитовидната жлеза. Коварната болест Хашимото често протича без симптомиСтава дума за болестта на Хашимото – автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, характеризиращо се …Apr 24 2017skafeto.com

loading...