REGEN-COV

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Американската биотехнологична компания Regeneron Pharmaceuticals Inc. съобщи, че единична доза от нейния коктейл с моноклонални антитела, известен като REGEN-COV, намалява риска от заразяване с COVID-19 с 81,6%, като още след първия месец след приемането на REGEN-COV той намалява с 81,4%. според резултати от изпиване във „Фаза 3“, проведено съвместно с Националния институт по алергии и инфекциозни болести на САЩ, предаде Скенернюз, цитирайки Ройтерс.

Става въпрос за четири подкожни инжекции от лечение на COVID-19 с моноклонални антитела. Четири вливания на моноклоналните антитела се считат за една доза на REGEN-COV.

Regeneron вече сподели подобни данни в проучване, публикувано в New England Journal of Medicine, но това е нов анализ на тези данни, който идва от проучване, оценяващо лечението на един член на домакинство, ако друг член е болен с COVID-19, за да се види дали може да предотврати заразяване. Намалението на риска от е отчетено през период от два до осем месеца след получаването на една доза от коктейла с антитела REGEN-COV. През този период нито един пациент не е бил хоспитализиран, в сравнение с шест от групата с плацебо, като в проучването от „Фаза 3“ са участвали 1684 души.

„Тези данни допълват нарастващия набор от доказателства, подкрепящи използването на REGEN-COV за предотвратяване на COVID-19 при незаразени лица, което може да бъде особено полезно за много хора с отслабен имунитет, които не реагират адекватно на COVID ваксините и остават „пленници на пандемията“, заяви главният научен директор на Regeneron Джордж Янкопулос. „Тъй като инфекциите продължават да се срещат въпреки широко разпространената ваксинация, имунокомпрометираните хора са изправени пред постоянен риск да се сблъскат с коронавируса по време на ежедневния си живот. Възнамеряваме бързо да споделим тези допълнителни данни с регулаторните органи, за да помогнем на тези, които най-много се нуждаят от защита от COVID-19“, допълни той.

„Тези резултати показват, че REGEN-COV има потенциала да осигури дълготраен имунитет срещу инфекция със SARS-CoV-2, резултат, особено важен за тези, които не реагират на ваксини срещу COVID-19, включително хора с отслабен имунитет“, заяви и д-р Майрън Коен, отговарящ за работата на Националния институт по здравеопазване на САЩ върху моноклоналните антитела.

Понастоящем терапията с лекарството на Regeneron е разрешена като лечение за хора, които са изложени на висок риск от тежко протичане и постекспозиционна профилактика за високорискови хора, които са били изложени на коронавируса.

У нас медикаментът вече е доставен на болниците, но засега са осигурени само 3000 дози, които са предназначени за пациенти, които са с доказан COVID-19, който протича леко, но те имат поне един рисков фактор за влошаване. В петък служебният здравен министър Стойчо Кацаров уточни, че терапията с моноклонални антитела е само за хора, които не могат да се ваксинират заради тежки алергични реакции или такива, които дори да се имунизират, не могат да разчитат на адекватен имунен отговор заради компрометираната имунна система или вродени и придобити дефицити.

Виж още:Великобритания одобри първа в света лекарството срещу Covid-19 на MerckВеликобритания стана първата страна в света, която одобри антивирусното перорално хапче срещу Covid-…Nov 5 2021skafeto.com

Проф. Момеков с важни думи за лекарството против КОВИД„Лекарството против КОВИД-19 ще бъде нещо много важно, но засега нямаме противовирусен медикамент, к…Oct 14 2021skafeto.com