босилек

Напоследък все по-често се говори за супер храните. Най-нашумелите от тях определено са семената от чиа и киноа, които срещаме все повече и повече в кулинарните рецепти. Оказва се обаче, че има и някои съвсем познати храни, които са част от супер храните. И една от тях са семената на до болка познатия ни босилек.

Въпреки че у нас босилекът е познат основно като подправка, а семената му не са чак толкова известни, те от векове се използват в китайската медицина и Аюрведа.Как да се отървем от петте вида разплути коремчета, които тормозят всичкиЗимата отмина и все по-често заставаме пред огледалото в дилема какво да облечем. Когато установим, …Apr 24 2019skafeto.com

Семената от босилек са богати на фибри. В 1 с.л. семена от босилек се съдържат 25% от нужното количество фибри на ден. Благодарение на високото съдържание на фибри те се грижат за здравето на храносмилателната система и помагат да се чувствате сити, без да сте погълнали куп калории.

Те имат свойството да регулират нивата на кръвната захар. Направени са изследвания, според които участниците са приемали чаша вода след хранене, в която предварително са накиснати семена от босилек. Резултатът е понижаване на кръвната захар с близо 20% в сравнение с резултатите, измерени преди това.

В семената на босилека можем да открием голямо количество калций и магнезий, полезни и жизненоважни за организма. Калцият и магнезият са особено важни за здравето на костите и мускулите, а желязото – за производството на червени кръвни телца.Семената от босилек са особено подходящи за вегетеранците, които обикновено страдат от недостиг на тези минерали.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Ето кои са тайните на здравата и блестяща кожаЗдравата кожа е мечта на всеки един от нас – и мъже, и жени. Тя показва грижите, които полагаме за с…Apr 23 2019skafeto.com

loading...