СЗО възрастни

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Всички възрастни трябва да имат минимум по 150 минути физическа активност на седмица, за да са здрави, което е особено важно в днешните условията на живот, заяви Световната здравна организация (СЗО).

Препоръчва се децата и юношите да имат средно по един час физически упражнения всеки ден и да ограничават времето пред електронните устройства. СЗО стартира преди време своята кампания „Всеки ход е от значение“ със съвети за възрастните.

Увеличаването на физическата активност не само помага за предотвратяване на сърдечни заболявания, диабет тип 2 и рак, но също така намалява симптомите на депресия и тревожност и подобрява паметта, казаха от Организацията.

Всеки четвърти възрастен и четири от петима юноши няма достатъчно физическа активност, която може да включва ходене, колоездене, градинарство и почистване, каза СЗО.

Възрастните над 65 години се съветват да практикуват дейности, фокусирани върху баланса и координацията, за да предотвратят падания по-късно.

Устройствата, носени на китката или бедрото, които проследяват физическата активност, са полезни за всички, каза Бул.

Вижте още:
7 причини да преместим ежедневната си тренировка сутринтаОкончателното събуждане в ранните утринни часове обикновено съдържа няколко ритуала, които по-голяма…May 8 2022skafeto.com


loading...