сокът от череши

Безсънието е един от факторите, който може да ни създаде изключителен дискомфорт и да повлече след себе си куп както здравословни проблеми, така и служебни главоболия. Всеизвестна истина е, де добрият сън ни дава нужната за деня енергия, свежест и сила. Обратно, липсата му води до мрачно настроение, главоболие, слаба концентрация и рязко понижаване на работоспособността. Два независими един от друг научни екипа обаче откриха, че срещу безсънието има чудесен природен лек. Това е сокът от череши, които по българските ширини са много разпространени и изключително вкусни.

Учени от университета в Луизиана направиха експеримент, в който 2 седмици даваха на доброволци сок от череши. В резултат измъчваните от безсъние са спали средно с 83 минути повече.

Ефектът на сока чудо се дължи на съдържащия се в него триптофан, който организмът преработва до мелатонин, който всъщност е хормон на сънливостта. Две чаши на ден сок от череши вдигат много рязко ефективноста на съня, категорични са учените от университета на Нортъмбрия.

Те са разширили експеримента си, като са давали на доброволци и сок от вишни. Резултатът също е повече от добър – продължителността на съня им се е увеличила средно с по 25 минути. Препоръчително е сокът от череши да се приема вечер, един час преди лягане.

Сок от моркови: Гони пролетните алергии от разС настъпването на пролетта започват и цъфтежите, които за някои от нас са радост за очите, защото ви…May 30 2019skafeto.com

Невероятни средства срещу високия холестеролВисокият холестерол е наистина много опасен за организма и всеки от нас трябва да се грижи да го под…May 24 2019skafeto.com


loading...