сърце

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Едни от най-големите врагове за кръвоносната система и здравото сърце са тромбите. Точно като задръстване на магистрала, кръвните съсиреци възпрепятстват нормалната циркулация на кръв в тялото. А според кардиолозите, най-често кръвните съсиреци не се отделят, а се образуват от атеросклеротична плака, която се е появявала преди това.

Кръвните съсиреци, които се образуват в кръвоносните съдовете, се наричат още тромби. Откъсвайки се от стената на съда, те започват да се движат с кръвния поток. В зависимост от размера си, тромбът може да доведе до запушване в някой съд, който подхранва сърцето и мозъка, така че да доведе до тромбоемболия.

Всички знаем колко е опасно това не само за здравето, но и за живота.Мощна молитва за бързо оздравяване и перфектно здравеМолитвата за здраве е най-голямата сила, следователно човек трябва да я приеме сериозно. Можем да се…Apr 7 2019skafeto.com

Ето защо, грижата за здравето на кръвоносните съдове е от изключително значение. Важно е да обръщаме внимание на това с какви храни се храним, какъв начин на живот водим и до каква степен обръщаме внимание на проблемите и отдаваме важност на стреса.

Кардиолозите обаче са категорични, че има някои неща, които са известни като полезни за сърцето, но определено не са.

Едно от най-важните неща е да разберем, че не трябва никога да си мислим, че сме твърде млади, за да страдаме от сърце или пък, че ще разберем, че имаме високо кръвно от самосебе си, без изобщо да се погрижим за това. Освен това, мит е и фактът, че хората, които вземат хапчета за регулиране на кръваната захар, няма да имат проблеми със сърцето – взаимовръзката не е такава, каквато много хора си мислят!Проф. Донка Байкова: Диетите са излишни! За добро здраве е достатъчно само 2 пъти седмично да правим товаИзвестният експерт по здравословно хранене професор Донка Байкова даде ценни съвети как да поддържам…Apr 1 2019skafeto.com