средиземноморска диета

Всяко отклонение нагоре в показанията на кантарчето в банята хвърля в тих ужас милиони по света. Нарушаването на стройната фигура има освен естетична и здравословна страна. Ето защо веднага започваме да търсим всевъзможни диети, хранителни режими и добавки, за да вкараме килограмите си в норма. Учени от Холандия обаче откриха, че има диета, която освен фигурата ни, поддържа в отлична форма целия ни организъм. Доброто здравословно състояние пък увеличава живота средно с 15 години. Става дума за така наречената средиземноморска диета, която, освен че е полезна, е пълна с вкусни продукти.

Легендарната яйчена диета на Маргарет ТачърТази яйчена диета е разработена от диетолози от английска клиника специално за бившия премиер на Вел…Apr 5 2019skafeto.com

Екип учени от университета в Маастрихт в продължение на 10 години са направили изследвания на 120 000 доброволци на възраст между 55 и 69 години.

Резултатите категорично показват, че стриктното спазване на средиземноморския хранителен режим увеличава с 15 години човешкия живот. Това обяснява и факта, че в страни като Португалия, Испания, Франция, Италия и Гърция се наблюдават най-малък брой инсулти и инфаркти, които са следствие на проблеми със сърдечно-съдовата система.

Средиземноморската диета включва домати, зеленчуци, зехтин, маслини, чесън, паста, риба, плодове, пълнозърнести продукти и ядки. Режимът позволява и употребата на червено вино, стига да не се прекалява с чашката. Експерти съветват диетата да се съчетава с физически упражнения, контрол на теглото и отказване на цигарите.

Диетата на Мерил Стрийп за вечна младост подлуди мрежатаДнес ще говорим за жена, която никога не е прикривала възрастта си, въпреки че вече е на 69 години. …Feb 1 2019skafeto.com

loading...