напитката японска кралица

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Статистиката е неумолима – японците живеят средно с 10 години повече от европейците, съответно с 15 – от българите. А японките достигат с лекота средно –  до 90! И причината е не само, че консумират огромно количество риба, но, вероятно, и в това, че пият през целия си живот напитката (чай) от комбуча – гъбата, известна като „японската кралица“! Тази екзотична напитка има несравнимо приятен вкус исе използва в източните страни за лечение и профилактика при редица заболявания. Това се дължи преди всичко на нейните пречистващи свойства – съдържащите се в нея ензими създават изключително благоприятна среда в организма и човек просто забравя за неприатните стомашночревни заболявания.Събуждайте се по-леки! Напитка с канела и лимон гори по 500 грама от излишното ви тегло всяка вечерБаба Марта ни погоди редовния си номер и тази година. Но въпреки падналия сняг отпреди дни и днешния…Mar 16 2017skafeto.com

Особено полезно е да се пие след прием на антибиотици, които унищожават стомашната флора. Помага при заболявания на черния дроб и панкреаса, нормализира високото кръвно налягане, успокоява нервната система, нивото на лошия холестерол също постепенно ще се понижи. Списъкът наистина е дълъг – артериосклероза, анемия, главоболие… Може би затова интересът към комбуча в Европа така бързо нараства.

По-долу ще ви предоставим рецепта как да си приготвите чай от комбуча.

1/ В обемист съд приготвяте по обичайния начин черен или зелен чай – 2 ч.л. на един литър вода.

2/ Прибавяте към чая 100 гр захар.

3/ Наливате подсладения чай в стъклен съд с обем около литър и половина и изчаквате да се охлади.

4/ Поставяте гъбата в буркана с тъмната страна надолу и го покривате с ленена кърпа или марля.

5/ Поставяте покрития буркан на тъмно място и изчаквате от 13 до 15 дни в него да се осъществи ферментация на гъбата, при което тя ще изплава на повърхността.

Чаят е готов и може да го консумирате – от 3 до 4 пъти на ден по половин чашка. Но ферментиралата гъба може да използвате и по-нататък – поставете я в 3 литров съд пълен с по-слаб разтвор на черан или зелен чай.

След време може да го използвате за плакнене на косата или като тоник за лице. Опитайте ефектът му и върху дълго незарастващи рани! Остава да си намерите гъбата и да започнете процедурите!„Златно мляко“ – изключително ефективна напитка с широкоспектърен профилактичен и лечебен ефект! Ето и рецептата й!Много е писано за курукумата и нейните универсални лечителни свойства – твърди се, че лекува над 600…Nov 15 2016skafeto.com