Антителата не пазят на 100 % преболедувал човек от повторно заразяване. Това заяви пред Нова телевизия инфекционистът д-р Трифон Вълков. Според него колкото повече ваксини получат одобрение, толкова по-добре. Все пак те не са направени вчера и се прилагат в много държави”, поясни д-р Вълков.

Той коментира и опасността от новите варианти на COVID-19.

„В България рядко се прави така наречното генетично секвениране.Тоест, по-рядко се изследва с какъв вариант на вируса е заразен даден човек. Мутирането е нещо нормално за вирусите.  Това обаче ще утежни ситуацията с пандемията. По-заразните щамове не са по-смъртоносни. Надяваме се да остане така“, каза още инфекционистът.

Той коментира и каква е вероятността от образуване на тромбози след ваксиниране.

„В Германия до момента са ваксинирани 1, 6 млн. души с AstraZeneca. Едва 13 са получили подобен нежелан ефект. От тях 4 са завършили фатално“, поясни д-р Вълков.

Вижте още:
Кунчев към хората: Стиснете зъби, това е последната тежка вълна… за този сезон„Нищо не е предрешено за мерките в София, но д-р Пенчев (директорът на РЗИ-София – бел.ред) внася то…Mar 18 2021skafeto.com

Доц. Мангъров: COVID-19 не се лекува с антибиотици„Хората имат страшно много проблеми и питат за всичко. Те искат да имат повече икономическа свобода,…Mar 20 2021skafeto.com


loading...