Умората
Снимка: Valeria Ushakova from Pexels

Средностатистическият възрастен прекарва три и половина часа дневно, чувствайки се летаргичен, което се равнява на повече от 100 000 часа през целия живот, пише в. „Дейли стар“, позовавайки се на резултати от проучване, направено от Уан Пол във Великобритания.

Допитването, обхванало 2000 души, показва, че времето, през което хората се чувстват изморени, се равнява на 12 години от живота им, както и че те разчитат на кофеин и сладки изкушения, за да „изкарат деня“.

Данните сочат още, че пандемията изтощава хората – 45 процента споделят, че се чувстват по-изморени, отколкото преди началото й. Усещането е най-изразено сред младите на възраст между 18 и 24-години – 68 на сто от тях споделят, че са по-изморени от обичайното.

Най-често посочваните причини са лошият сън (55 процента) и затварянето (36 процента).

Когато се чувстват летаргични, 42 процента от анкетираните казват, че им е трудно да се концентрират, 29 процента изпитват затруднения с изпълняването на домакинските дейности, а 15 проценти имат проблеми с комуникацията.

В резултат на това повече от 40 процента от участниците в допитването се притесняват дали ще имат енергията да се справят с всекидневието, когато животът се нормализира.

Вижте още:
Метод за емоционално неутрализиране – 5 стъпки за справяне с уморатаПоражда ли се чувство на стрес по време и след поредния натоварен работен ден? Преди време аз се пре…Jul 29 2020skafeto.com

Храни, с които да преборите схващане, умора и нисък имунитетСмяна на сезони, много работа, а от там неизбежен стрес, умора и нисък имунитет. Все фактори, които …Oct 6 2019skafeto.com


loading...